Asfalt sezonu açılıyor

Asfalt sezonu açılıyor
Sarayönü Belediyesi 2018 asfalt sezonunu Kadıoğlu mahallesinde başlatacağı çalışmalarla açacak. Bu yıl ilçe genelinde 30 kilometre civarında asfalt yol yapılması hedefleniyor. Mahallelerin ihtiyaç durumuna göre uygulamaların...

Sarayönü Belediyesi 2018 asfalt sezonunu Kadıoğlu mahallesinde başlatacağı çalışmalarla açacak. Bu yıl ilçe genelinde 30 kilometre civarında asfalt yol yapılması hedefleniyor. Mahallelerin ihtiyaç durumuna göre uygulamaların planlaması gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl 20 kilometre dökülen asfalt miktarının bu yıl yüzde 50 artışla 30 kilometreye çıkarılacağını anlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Asfaltımızı Kırıkkale rafinerisinden temin edeceğiz. Anlaşma sağladığımız nakliye firmasıyla getirerek akışkanlığını kaybetmemesi için 90 derecede muhafazasını sağlayacak Konya Büyükşehir Belediyesi stok tanklarında muhafaza edilecek. Günlük ihtiyaca göre ilçemiz nakli yapılacak. Asfalt çalışmalarımızın bu yılki maliyetinin 2 milyon lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. Zamansal olarak gece ısısının en az 10 derece olması gerektiğinden meteorolojik raporların istikrarlı ısıyı sağladığı an ilk asfalt yol yüzeye serilecek. Belediyemizin iki yıl önce yeni satın aldığı asfalt distribütörü tarafından hem nakliyesi yapılacak hem de serimi yapılacak. Daha sonra yine belediyemize ait mıcır sericilerle kaplaması yapılarak silindirle sıkıştırılacak. Bu araç parkı ve ekipman Konya'nın ilçelerinden Seydişehir, Akşehir, Meram, Selçuklu, Karatay, Ereğli, Beyşehir, Çumra ve bir de bizim belediyemizde bulunmaktadır." dedi.

6360 sayılı yasadan önce il özel idaresinin hizmet ağı içerisinde bulunan köylerde çok az bir miktar kilitli parke taşı uygulaması yapılmıştı. Yasadan sonra çok büyük bir alanda yol düzenleme eksiği bulunuyordu. Bu oran neredeyse yüzde 70 oranında idi. Bu kadar alanın kısa bir sürede kilitli parke taşı ile kaplanmasının kısa sürece imkanı olmadığından satıh kaplama asfalt ile hem daha az maliyetli hem de daha hızlı bir şekilde ihtiyacı karşılayarak vatandaşımıza en az 10 yıllık bir süre kazanacaktır. Asfalt yol, halkımızı yazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarmak için etkili olacak. Amacımız sadece halkımızı bir an önce daha yaşanabilir bir çevrede yaşatma arzusudur." şeklinde konuştu.