Asgari ücret açıklandı!

Asgari ücret açıklandı!
Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret 2020 yılı için ne kadar oldu? Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 asgari ücreti açıkladı.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler...

Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret 2020 yılı için ne kadar oldu? Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 asgari ücreti açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmasının tamamlandığını belirterek başladığı konuşmada 2020 yılında asgari ücretle çalışanların alacakları ücreti açıkladı.

2020 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI

Buna göre; 2020 yılı için asgari ücret brüt 2.943 lira, net 2.324,70 TL olarak belirlendi. Üç çocuklu ve evli biri için asgari ücret 2 bin 479 lira olacak.

2019 yılında net 2.020 TL olan asgari ücret bu yıl yine milyonlarca asgari ücretliye açlık sınırının altında yaşama hakkı tanımış oldu.

TÜRK İŞ TEMSİLCİSİ IRGAT: KABUL ETMİYORUZ, MASADAN KALKIYORUZ

Türk İş Temsilcisi Nazmi Irgat, Bakan Selçuk'un açıklamasının ardından karara katılmadıklarını belirtti. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "Karara katılmıyoruz, masadan kalkıyoruz" dedi.

Bunun üzerine Bakan Selçuk'un büyük bir şok yaşadığı görüldü. Salonda soğuk bir hava eserken, toplantının sonunda Bakan Selçuk, daha önce kararı "oy birliği" ile alındığını açıklamıştı. Irgat'ın konuşmasının ardından Selçuk, bu ifadeyi "oy çokluğu" şeklinde değiştirdi.

Etiketler :