Asgari ücrette flaş gelişme! Ara zam var mı?

Asgari ücrette flaş gelişme! Ara zam var mı?
Milyonlarca asgari ücretlinin zam beklentisine Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son noktayı koydu. Peki temmuz ayında asgari ücrete ara zam var mı? İşte ayrıntılar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca asgari ücretlinin beklediği ara zam ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücretin yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL olduğunu açıklamış, yıl içinde ikinci bir zam yapılmayacağını belirtmişti. Ancak, daha asgari ücretlinin cebine girmeden erimeye başlayan zamlı asgari ücrette yeni zam beklentisi doğdu.

Kamuoyunda asgari ücretlilere ara zam yapılacağına dair iddialara ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son noktayı koydu. Işıkhan, “Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gündemimizde yok” dedi.

Kendisine yöneltilen soru üzerine, emekliler hakkında da konuşan Bakan Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ