Aşı için gelemeyenlere sağlıkçılar gidiyor

Aşı için gelemeyenlere sağlıkçılar gidiyor
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi aşı ekipleri, aşısını yaptırmak için randevu alamayan ilçeye gelemeyen yaşlı, engelli ve dezavantajlı vatandaşların ikametlerine giderek aşılarını yapıyor. Sarayönü Toplum Sağlığı...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi aşı ekipleri, aşısını yaptırmak için randevu alamayan ilçeye gelemeyen yaşlı, engelli ve dezavantajlı vatandaşların ikametlerine giderek aşılarını yapıyor. Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şükrü Serhat Kara, pandemiyle mücadele için aşılamanın yaygınlaşması gerektiğine vurgu yaptı.

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şükrü Serhat Kara ve sağlık ekipleri, randevu alamayan ya da randevusu olmasına rağmen, hastaneye gelemeyen vatandaşları evinde aşılıyor.

Aşılama çalışmalarında mahalle muhtarlarıyla koordineli bir şekilde çalışan Toplum Sağlığı Merkezi, Çarşamba günü Kadıoğlu ve Boyalı’da, Perşembe günü Karabıyık, Karaören ve Kuyulusebil’de, Cuma günü ise Çeşmelisebil’de muhtarlık ofisinde 65 yaş üstü vatandaşların aşılarını yaptı.

Ellerinde yeterince aşı bulunduğunu ve Hastane ile birlikte günlük 250 kişiye kadar aşı yapabileceklerini belirten Dr. Kara, “Hastanemizden muhtarlarımıza, Belediyemizden, Kaymakamlığımıza kadar tüm birimlerimiz aşılama çalışmalarının tamamlanabilmesi için elini taşın altına koydular. Hepimiz teyakkuz halindeyiz.

Salgından bir an önce kurtulabilmemiz için elimizdeki tek silah olan aşımızı kullanmak için çağrı yaptığımız tüm vatandaşlarımızı Toplum Sağlığı Merkezimize bekliyoruz.” diye konuştu.

Dr. Şükrü Serhat Kaya, Kovid-19 sürecinde çok yorulduklarını ancak insanlara sağlık hizmeti vermekten, yardım eli uzatmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı.

Salgının sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada etkili olduğunu hatırlatan Kara,, şunları söyledi: “Bu görevi yaparken ilçemizde, Toplum Sağlığı Merkezimizde ve köylerimizde en küçük birimlerimizde bile elimizi taşın altına koyduk. Hizmeti köylere kadar götürdük. Ayrıca, Aile Hekimliği ve muhtarlarımız da bizimle koordineli bir şekilde aynı hizmeti köylere kadar götürdüler.”

Devlet hastanelerinin hasta bakım birimlerinin de aynı şekilde en ücra köşelerdeki ulaşılması güç hastalara ulaşarak aşılarını yaptıklarını kaydeden Kara, ekip çalışmasına dönen bu mücadeleye katılan sağlık çalışanı mesai arkadaşlarını ayakta alkışladığını sözlerine ekledi.