Aşı seferberliği devam ediyor

Aşı seferberliği devam ediyor
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi aşılama ekibi, randevu alamayan ya da randevusu olmasına rağmen hastaneye gelemeyen vatandaşları aşılamaya devam ediyor.Aşılama çalışmalarında köy muhtarlarıyla koordineli bir şekilde çalışan...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi aşılama ekibi, randevu alamayan ya da randevusu olmasına rağmen hastaneye gelemeyen vatandaşları aşılamaya devam ediyor.

Aşılama çalışmalarında köy muhtarlarıyla koordineli bir şekilde çalışan Toplum Sağlığı Merkezi, önceki hafta başlatılan aşılama çalışmalarına geçtiğimiz hafta da devam etti. Pazartesi günü Özkent’te, Salı günü Gözlü’de muhtarlık ofisinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılarını yaptılar.

Aşılama çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Şükrü Serhat Kara, “Aşılama çalışmalarımızda geçtiğimiz hafta boyunca iyi mesafe kat ettik. Pazartesi ve Salı günleri Özkent ve Gözlü mahallelerimizde yaptığımız çalışmalardan sonra, diğer günlerde evinde yatalak konumda olan hastalarımıza ulaşarak aşılanmalarını sağlamaya çalıştık. Aşılama oranımız iyi seviyede ama hala beklediğimiz düzeyde değil. Tüm sağlık çalışanlarımız seferber olmuş durumda, hepimiz teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bizlere yardımcı olmaları, kulaktan dolma bilimsel hiçbir geçerliliği olmayan hurafelere inanıp aşı olmayı geciktirmemeleridir.

Salgının sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada etkili olduğunu hatırlatan Kara, "Salgından bir an önce kurtulabilmemiz için elimizdeki tek silah olan aşımızı kullanmak için çağrı yaptığımız tüm vatandaşlarımızı Toplum Sağlığı Merkezimize bekliyoruz.