Aşılamada yoğunluk

Aşılamada yoğunluk
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, Kovid-19'la mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşların aşı programına dahil edildiğini bildirdi. Randevusunu alan vatandaşlar,...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, Kovid-19'la mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşların aşı programına dahil edildiğini bildirdi. Randevusunu alan vatandaşlar, ilçede aşısını olabilecek.

Üst yaşlardan başlatılan aşılama kampanası kapsamında 18 yaşın üzerindeki vatandaşlar aşılama programına alındı.

Uzunay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda aşılama programı ve yerli aşı çalışmalarının ele alındığını belirtti.

Artık hangi kısıtlamaların uygulanacağı, hangi tedbirlerin alınacağı telkinleri için değil, normalleşmeyi daha hızlı ve güvenli nasıl sağlayacaklarına yönelik bilgiler vermek için açıklamalar yapıldığına işaret eden Uzunay, şöyle konuştu:

"Uzunca bir süreden beri hayatın her alanını kuşatmış bir mücadele veriyoruz. Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski normallerimize en kısa sürede nasıl döneceğimizdir. Bu zor günler artık geride kalıyor. Büyüklerimizin ellerini doya doya öpeceğimiz, sevdiklerimizle kucaklaşacağımız, çekinmeden tokalaşacağımız günler yakın. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatili tatil gibi yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil, bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz."

Uzunay, güvenle eski günlere dönülebilmesi için üç konunun önemine dikkati çekerek "İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart. İster yaş ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiş olsun, lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun. Hafta başı itibariyle 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş oldu." diye konuştu.

İkinci önemli konunun aşılama ile toplumsal bağışıklık elde edilene kadar kişisel tedbirlere tavizsiz uyulması olduğunu vurgulayan Uzunay, aşı olan vatandaşların da toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

Uzunay, aşının koruyucu olması için belirli bir süre geçmesi gerektiğine dikkati çekerek üçüncü önemli konunun ise salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğunu belirtti.