Aşılı Ceviz Fidanı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aşılı Ceviz Fidanı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Aşılı ceviz fidanı konusunda genel bir bilgiye sahip değilseniz, satın alacağınız firmayı iyi belirlemeniz gerekmektedir.
Aşılı ceviz fidanları

daha çok verim vermektedir. Bu nedenle birçok fidan yetiştiricisi ceviz fidanı satın alırken, aşılı ceviz fidanı çeşitleri arasından seçim yapmaktadır. Aşılı ceviz fidanları kendi aralarında iki ana gruba ayrılmaktadır. Yabani aşılı ceviz fidanı ve yerli aşılı ceviz fidanı olarak ayrılmaktadır.

Yabani aşılı ceviz fidanlarının da birçok alt çeşidi bulunmaktadır. Başlıca yabancı ceviz fidanı çeşitleri, Chandler, Fernor, Fernette, Franquette, Pedro olarak bilinmektedir. Yerli aşılı ceviz fidanı çeşitleri ise Şebin, Bilecik, Yalova 1-3-4, Kaman 1 çeşitlerinden oluşmaktadır.

Aşılı Ceviz Fidanı Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aşılı ceviz fidanı satışları giderek yaygınlaşmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte firmalar daha geniş bir kitleye ulaşmak amacı ile internet üzerinden de ceviz fidanı satışı yapmaktadır.

Özellikle internet üzerinden aşılı ceviz fidanı satın alırken dikkatli olmak gerekmektedir. Aşılı ceviz fidanı çeşitleri yerine bazı firmalar çöğür olarak bilinen fidanlardan göndermektedir. Bu tip fidanlardan da yetiştiriciler gerekli verimi alamamaktadır.

Aşılı ceviz fidanı konusunda genel bir bilgiye sahip değilseniz, satın alacağınız firmayı iyi belirlemeniz gerekmektedir. Gerek internet üzerinde gerekse piyasada birçok aşılı ceviz fidanı satışı yapan firma vardır. Fakat bazı firmalar özellikle internet üzerinden satış yapanların bazıları aşılı ceviz fidanı yerine çöğür göndermektedir.

Çöğür, piyasa fiyatına göre daha uygun fiyata satılmaktadır. Fakat alınan verim aşılı ceviz fidanı gibi değildir. Yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler uygun fiyatlı olduğu için aşılı ceviz fidanı olarak düşünerek bu fidanları satın almaktadır.

Kök çöğürü satın alındığında istediğiniz cins meyve alamazsınız. Bu nedenle fidan alırken ekilen ceviz fidanı cinsinde meyve almak istiyorsanız mutlaka anaçtan göz yada kalem alıp kendiniz aşılama yapmalısınız.

Ceviz Fidanı Aşılaması Nasıl Yapılmaktadır?

Aşılama tanım olarak, iki farklı bitki parçasının birbirine kaynatarak aynı bitki haline getirmek olarak bilinmektedir. Ceviz özel bir meyve çeşidi olduğu için, tohumdan hangi cins fidan alınırsa alınsın verim yetersiz olacaktır. İstenilen oranda ve bol verim alabilmek için dikimden sonra aşılama yapılması büyük önem taşımaktadır.

Önemli nokta.. Aşısız fidanlarda verim almak en az 11 yıl sürerken, aşılı fidanlarda cinsine göre 1 veya 3 yıl içerisinde verim alınmaktadır. Bu yüzden mutlaka aşılı ceviz fidanı satın alınmalıdır.Sonuç olarak Bu kıstasları dikkate alarak ceviz fidanı siparişi vermeniz sizlerin yararına olacaktır. Sizde ismine doğru aşılı ve sertifikalı ceviz fidanı satın almak istiyorsanız Kapıdağ Fidancılık sizlere tavsiyemiz olacaktır.

Etiketler :