Ata tohumlarından yetiştirdikleri fideler ilgi görüyor

Ata tohumlarından yetiştirdikleri fideler ilgi görüyor
Sarayönü’nde yerel ata tohumlarından sebze fideleri yetiştiren kız kardeşler ve anneleri, ilçenin fide ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.Domates, biber, lahana, pırasa, salatalık gibi birçok fide çeşidini üreten...

Sarayönü’nde yerel ata tohumlarından sebze fideleri yetiştiren kız kardeşler ve anneleri, ilçenin fide ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.

Domates, biber, lahana, pırasa, salatalık gibi birçok fide çeşidini üreten aile, yaklaşık 50 yıldır aynı tohumlarla üretim yapıyor.

Kız kardeşlerden Hatice Küçükyangöz, kış aylarından çıkarken hazırlık yapıp seralarına fidelerini diktiklerini söyledi.

Kendilerinden önce annelerinin fide yetiştirmeye başladığını, daha sonra kardeşiyle devam ettirdiklerini kaydeden Küçükyangöz, “Biz eski tohumlarımızı hiç kaybetmeyiz. Geçmişten beri kendi tohumlarımızla fide yetiştiriyor. Annem nasıl başladıysa bizde öyle devam ediyoruz. Çarşıda satılanları veya başkasının tohumlarını, kendi tohumlarımıza hiç karıştırmayız.” dedi.

Yasaklar yüzünden satışların azaldığını dile getiren Küçükyangöz, “Gelip evden alanlar oluyor. Biz de Cuma günleri pazara çıkarıyoruz. Ürettiğimiz elimizde kalmıyor. Yıllardır müşterilerimiz bizi bilir zaten. Sadece Sarayönü’ne değil dışarıya da fide satıyoruz. İstanbul’a bile gidiyor. Tohumlarımız eski anam babam tohumlardan olduğu için döktüğü sebze de çok lezzetli oluyor. Çok satılmasının sebebi bu.” diye konuştu.