ATATÜRK

Bitmiş bir olgu değil. Yarınlara açık bir süreçtir.

10 KASIM 2020 Salı. (1938-2020)Yüreğimde, sönmeyecek, ateş gibi gerçek aydınlık olan ATATÜRK'Ü Aramızdan ayrılışının 82. Yılında hiç bitmeyecek, saygı, özlem, hasret, dua ile anıyorum.

NE MUTLU Kİ Atatürk'ümüzün aramızdan ayrılışını 82. kez anıyor, anlamaya çalışıyor, anlatıyoruz.

EŞSİZ İNSANIN MANEVİ VARLIĞI Yüreğimize yerleşmiştir.

ATATÜRK'ÜM İçim heybetinle dolu. SİZ Yalnız Türkün değil, Tüm Uygarlığın, ender BÜYÜĞÜSÜNÜZ. Dünya durdukça, TÜRK ve İNSANLIK TARİHİNDE YAŞAYACAKSINIZ. Gözlerinizi görmedim. AMA görüşünüzü bilirim SİZ, anlarda değil, ZAMANLARDASINIZ.

Aziz ATAM Kırık otomobillerle, dolaştığınız, bu topraklarda, heyecan verici bir kalite taşıyor, düşündürüyor, duygulandırıyorsunuz. İYİ VARSINIZ ve HEP OLACAKSINIZ.

Yürekten dolu, dolu hissederek anıyor, manevi varlığında saygıyla eğiliyorum. SİZE LAYIK OLMAK dileğinizi gerçekleştirmek, ORTAK ANDIMIZ OLMALI.

Yıllara, yüzyıllara, sonsuzluğa hükmeden ATATÜRK'ÜM Sizinleyiz, izinizdeyiz, TOPRAĞINIZ BOL OLSUN.

Kültür tarihi uygarlık tarihinden ayrılmaz bir bütündür. Osmanlı kültürü tek miras değildir. SARAYDAN UZAKTA Halk kültürü, türkü, folklor, müzik, dil, Çağdaş Edebiyatımızda nihayet ekranlarımızda yaşıyoruz.

Hızlı nüfus artışı, kültür kalkınması, EĞİTİM SORUNLARININ çözümünü engelliyor.

SAKARYA'DA Eşsiz başarısından dolayı, BMM 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal'e MAREŞAL Rütbesi, GAZİ Ünvanını vermiştir. 1923'te dikilen narin fidan, gelişti. Büyüdü. Kocaman TC oldu.

TÜRK MİLLETİNE Kendini adayan, Cumhuriyetimizin kurucusu, GAZİ Mustafa Kemal ATATÜRK küçükken bile baş. Kimseye boyun eğmeyen, için için yanan bir yanardağ. Yıldızlı gökte ışık, asker, komutan, DEVLET ADAMI, önder, inkılâpçı, korkusuz, kendinden emin, kararlı, BÜYÜK ADAM Kocaman bir özgürlük savaşını MİLLETİYLE,  başarmıştır.

İLKE ve İNKILÂPLARINI benimsemek, benimsetmek, eserlerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için, O KALIPLAŞMIŞ ANMADAN ZİYADE güne uygun çeşitlendirip, zenginleştirmeli.

ANMA PROGRAMLARI düşündürücü, duygulandırıcı heyecan verici bir kalite taşımalı. ATATÜRK'Ü çok iyi ve doğru değerlendirmeli. ATATÜRKÇÜLÜK Bir tarih olup bitmiş bir olgu değil, yarına açık bir süreç, yeni ihtiyaçlarla, tamamlanıp olgunlaşmalı. ATATÜRK bol meyveli ağacın bakımını, bize emanet etti, güvendi.

GÖNÜLLERİMİZDEKİ sevgisi, aklımızdaki çizdiği yol, içimizde düşünce sürekli yaşayacak.

HARF İNKILÂBI Halka dönük bir kültür atılımıdır. KÜLTÜR Zemine orantılı, o zemin MİLLETİN KARAKTERİDİR.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17