"Atatürk'e dil uzatmak kimsenin haddine değildir"

"Atatürk'e dil uzatmak kimsenin haddine değildir"
Sarayönü Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Tuncer geçtiğimiz hafta bir veli ve öğretmenin arasında geçen diyaloga ilişkin açıklamalarda bulundu.İlçemizde bulunan Şehit Ramazan Akyürek Endüstri Meslek Lisesi'nde görev yapan Tarih...

Sarayönü Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Tuncer geçtiğimiz hafta bir veli ve öğretmenin arasında geçen diyaloga ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçemizde bulunan Şehit Ramazan Akyürek Endüstri Meslek Lisesi'nde görev yapan Tarih Öğretmeni içinde veli ve öğrencilerin bulunduğu mesajlaşma grubuna günün anlam ve önemine dair bir video paylaştı. Bir öğrenci velisi Atatürk ve 23 Nisana Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında bazı ifadeler kullanmış ve bu mesajlar sosyal medyada günden haline gelmişti.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Sarayönü Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Tuncer "Grupta öğretmenimizin paylaşmış olduğu video vatansever öğrenci ve veliler tarafından sevgi ve saygıyla karşılanmıştır. Ancak aralarında tüm şuurunu kaybetmiş bir öğrencinin velisi ülkemizin kurucusu, 1. Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal değerlerimiz hakkında akla mantığa sığmayan sözler sarf etmiştir. Bu kelimeleri kullanan bir vatandaşın akli dengesinin yerinde olmadığı aşikardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, ulusal değerlerimize dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Ülkü Ocakları olarak evlatlarımıza Atatürk ve vatan sevdasını aşılama niyetinde olan değerli öğretmenimizin yanındayız" dedi.

"Adalet karşısında hesap vermesini istiyoruz"

Konu ile ilişkin Konya Valiliği'nin soruşturma başlattığını ifade eden Başkan Tuncer, "Malum vatandaş haddini aşarak akıldan yoksun mesajlar yazmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk milletinin vazgeçilmez değeri Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk'ten rahatsız olmak demek, milli mücadeleden ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan rahatsız olmak demektir. Konya Valiliği'nin konu ile ilgili soruşturma başlattığı haberini aldığımız için mutluyuz. Sarayönü Ülkü Ocakları olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Buradan Konya Valimiz Vahdettin Özkan ve Sarayönü Kaymakamımız Zafer Şahin'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu şuursuz konuşmaları yapan şahsın adalet karşısında hesap vermesini ve cezalandırılmasını istiyoruz" açıklamalarını yaptı.