AVRUPA’DAKİ SAĞLIKLI YAŞAM SÜRELERİ AÇIKLANDI

AVRUPA’DAKİ SAĞLIKLI YAŞAM SÜRELERİ AÇIKLANDI
Avrupa ülkelerindeki kadın ve erkeklerin sağlıklı yaşam süreleri açıklanırken, bu oranın kadınlarda 64,2 yıl erkeklerde ise 63,5 olarak belirlendi.Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, Avrupa’daki sağlıklı yaşam sürelerini...

Avrupa ülkelerindeki kadın ve erkeklerin sağlıklı yaşam süreleri açıklanırken, bu oranın kadınlarda 64,2 yıl erkeklerde ise 63,5 olarak belirlendi.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, Avrupa’daki sağlıklı yaşam sürelerini konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Eurostat verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Avrupa’da beklenen ortalama yaşam süresi kadınlarda 64,2 erkeklerde ise 63,5 olarak görüldü.

En uzun yaşam süresinin ise İsveç’te olduğu görülürken, kadınlarda bu yaş ortalamasının 73,3, erkeklerde ise 73 olduğu kaydedildi. Listenin ilk 10’unda yer alarak beklenen yaşam süresi ile ortalamanın üzerinde yer alan diğer ülkeler; Malta, İrlanda, Güney Kıbrıs, Norveç, Bulgaristan, Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Polonya oldu.  Buna karşın listenin en sonunda yer alan ülke kadınlarda 54,9, erkeklerde ise 54,4 yaş ortalaması ile Letonya olarak saptandı.