Aydınlı Eczanesi hizmette

Aydınlı Eczanesi hizmette
Sarayönü’nde faaliyet gösteren eczanelere bir yenisi daha eklendi. Aydınlı Eczanesi, geçtiğimiz günlerde belediye düğün salonunun karşısında hizmete açıldı.Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden...

Sarayönü’nde faaliyet gösteren eczanelere bir yenisi daha eklendi. Aydınlı Eczanesi, geçtiğimiz günlerde belediye düğün salonunun karşısında hizmete açıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 2018 yılında mezun olan Eczacı Duran Aydınlı, Ocak ayı içerisinde Aydınlı Eczanesi’ni faaliyete geçirdi.

Kadınhanılı olduğunu kaydeden Aydınlı, “Ben Konya’da yaşıyorum. Sarayönü hem Konya’ya, hem de Kadınhanı’na yakın. Bir de eczacılar her istediği yere eczane açamıyor. Bölgelerin kotaları bulunuyor. Yaptığımız müracaatta Sağlık Bakanlığı eczanemizi Sarayönü’nde açabileceğimiz yönünde bir izin verdi. Bizde elimizden gelen en iyi hizmeti vermek için çaba göstereceğiz.” dedi.

Aydınlı, “Eczacılar hastaların ilaçlarını hazırlayan, onları bilgilendiren, bazı durumlarda sorgulayan, yol gösteren ve destek olan kişilerdir. Eczacılık mesleği hasta ile karşılıklı güvene dayalı olmak zorunda olduğu için eczacının hastayla ilişkisi çok önemlidir. Hastanın ilacı nasıl ve ne kadar süre kullanacağı tedavinin başarısında en kritik unsurların başında gelir. Üniversitede ve staj dönemlerindeki edindiğim bilgilerimi ve önerilerimi hastalarıma paylaşmak, hastaların hayatlarına dokunmak ve onlara faydalı olarak onların eczaneden memnun bir şekilde ayrılmasını sağlamayı en büyük çalışma ilkesi edinmiş bulunmaktayım.” şeklinde konuştu.