Babacan, Dünya Kadınlar Günü’nde Sarayönülü kadınlarla buluştu

Babacan, Dünya Kadınlar Günü’nde Sarayönülü kadınlarla buluştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Sarayönü’ne gelerek Başhüyüklü kadın çiftçiler ve üreticilerle buluştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 8 Mart Cuma günü Konya’nın Sarayönü ilçesi Başhüyük mahallesinde kadın üretici ve çiftçilerle buluştu.

Partisinden Sarayönü’ne Kadın Belediye Başkan Adayı olan Mahpeyker Karça ile birlikte kadınlar gününe özel hazırlanan programda Başhüyüklü kadınların 8 mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Babacan, kadınların sorunlarını dinleyip, uygulayacakları çözümleri de anlattı.

“Faize ödediği 1 trilyon 254 milyar”

Kadın emeğinin önemine ve kadınların her alanda eşit olmasının ülke kalkınmasındaki rolüne dikkat çeken Ali Babacan, tarıma ayrılan bütçeyle ilgili şu sözleri kullandı: “Mevcut hükümetin tarıma verdiği desteğin tamamı, bu yılın bütçesinde 91 milyar lira. Yani milyonlarca çiftçiye, devletin bütçeye koyduğu desteğin tamamı 91 milyar. Faize ödediği 1 trilyon 254 milyar.”

Ali Babacan’ın bu sözleri üzerine bir çiftçi “Onu bize versin de kalkınalım” yanıtını verdi.

“Çiftçiye Mazot ve gübre desteği verilmek zorunda”

Ak Parti Hükümetinin tarım politikalarını eleştiren Babacan; “Şimdi bizim aslında tarımda yapılması gereken, mutlaka gübre ve yemde destek vermek. Mazot fiyatının kabaca yarısı vergi. Biz diyoruz ki çiftçimiz mazot kullanırken o vergiyi vermesin, vergi bir şekilde iade edilsin ve çözüm bulunsun diyoruz. Yani mazotu çiftçimize daha uygun fiyattan vermek lazım; tarımda kullanılan elektriği daha ucuza vermek lazım.”

babacan-dunya-kadinlar-gununde-sarayonulu-4.jpg

“Çalışırken aldığım maaşla, artırdığımla gezebildim, sizin zamanınızda”

“Ben çalışırken aldığım maaşla, artırdığımla Avrupa, Rusya yani böyle yerleri gezebildim, sizin zamanınızda diyeyim” diyen bir kadına Ali Babacan şu yanıtı verdi: “Güzel kadrolar kurduk, dürüst insanlarla, ehil insanlarla güzel kadrolar kurduk. Ekonomide de öyle yaptık.

Ne yazık ki şimdi işi bilen, ehil, düzgün insanlar sistemden uzaklaştırıldı ya da artık kendileri dayanamayıp ayrıldılar. Geri kalanlar da iş bilmez, beceremez, bir kısmı da maalesef niyeti iyi olmayan insanlar.”

“Sosyal yardımları parti üyeliklerine bağlandı”

Ali Babacan sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal yardımları parti üyelik kartına bağlıyorlar. Ya da çocuğunuzu işe alacağız derken bak partiye üye ol ki çocuğun işe girsin. Herkesin çocuğunu işe alma imkanları var mı? Ama ne yapıyor, seçim öncesi ümidi dağıtıyor, belki bin kişiye ümit dağıtıyor, seçimden sonra alacağı belki üç beş kişi. Ama o bin kişi o ümitle gidiyor, desteğini veriyor. Şimdi bunlar doğru işler değil. Ama milletimiz bunu bir kere kanar, iki kere kanar ama bu koskoca milleti sürekli aldatmak, sürekli kandırmak mümkün değil.”