Babasına hatıra ormanı yaptı

Babasına hatıra ormanı yaptı
Sarayönü'nde Konya-Afyon karayolunda üzerinde faaliyet gösteren Ali Babanın Çiftliği Akaryakıt istasyonunun sahibi Ali Söğüt, geçtiğimiz günlerde vefat eden babası için hatıra ormanı oluşturdu. Ladik mahallesi Karataş mevkiinde...

Sarayönü'nde Konya-Afyon karayolunda üzerinde faaliyet gösteren Ali Babanın Çiftliği Akaryakıt istasyonunun sahibi Ali Söğüt, geçtiğimiz günlerde vefat eden babası için hatıra ormanı oluşturdu. Ladik mahallesi Karataş mevkiinde oluşturulan hatıra ormanının adı "Avcı Ramazan Söğüt Hatıra Ormanı" konuldu.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Ramazan Söğüt adına oğlu Ali Söğüt ve sevenleri tarafından hatıra ormanı düzenlemesinde bulunuldu. Sarayönü Belediyesi tarafından tahsis edilen 7 bin metrekare alanda bin adet ağaç dikildi. Dikilen ağaç çeşitleri arasında; toros sediri, karaçam, ıhlamur, badem, kayısı, dut gibi yapraklı ve iğneli ağaç çeşitleri yer aldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "ilçemizde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Ali Söğüt, vefat eden babası adına hatıra ormanı oluşturmak için belediyemizden ağaçlandırabileceği bir alan talebinde bulundu. Ladik mahallemizde mevcut TOKİ konutlarının 150 metre batısında, imar planında ağaçlandırılacak alan ve park olarak bulunan parseli sınır tespiti yaparak Ali Söğüt'e teslim ettik. Alanı tel ile çeviren Ali Söğüt, ağaçları kendisi satın alarak dikimini gerçekleştirdi. Bu durum ilçemizde bir farkındalığa da neden oldu. Bu şekilde ağaçlandırma çalışması için vatandaşlarımız talepte bulunmaya başladı." dedi.

Sarayönü Belediyesi olarak ağaçlandırmaya çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Solak, şöyle konuştu: "Biz, doğaya yani daha güzel bir geleceğe yapılan bütün yatırımların yanındayız. Doğanın ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana ağaçlandırma çalışmalarına da önemli bir yer ayırdık. Park, bahçe ve peyzaj düzenlemeleri kapsamında ilçemizin farklı noktalarına 2 bin 500 civarında fidan diktik. Geçtiğimiz günlerde düzenlediğimiz bir programla botanik parkımıza 2 bin fidan daha diktik. Bunların yanı sıra Konuklar yolu üzerinde bulunan hazine arazisine orman bölge müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 12 bin adet fidan diktik. Diktiklerimizin haricinde vatandaşlarımıza 15 binden fazla çam fidanı dağıttık."

Etiketler :