Bademlik kontrolleri gerçekleştiriliyor

Bademlik kontrolleri gerçekleştiriliyor
Sarayönü Ziraat Odası tarafından geçtiğimiz yıllarda süneyle biyolojik mücadele için oluşturulan bademliklerin kontrolleri gerçekleştirildi.Bahar aylarında budanarak bakımları yapılan ağaçların durumu incelendi. Binden fazla...

Sarayönü Ziraat Odası tarafından geçtiğimiz yıllarda süneyle biyolojik mücadele için oluşturulan bademliklerin kontrolleri gerçekleştirildi.

Bahar aylarında budanarak bakımları yapılan ağaçların durumu incelendi. Binden fazla ağacın bulunduğu bademlik, süneyle biyolojik mücadele ve erozyonun önlenmesi açısından önemli bir yere sahip.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, “süneyle mücadele, erozyon ve kuraklıkla mücadele için ağaçlandırmanın önemi büyük. Bölgemizdeki yeşil dokuyu arttırmalıyız. İlçemizdeki ağaç varlığı ne kadar çok olursa o kadar iyi. Daha çok ağaç dikmemiz gerekiyor ve diktiğimiz ağaçlarımıza da sahip çıkmamız gerekiyor. Ağaçlık alanlarımızın bakımlarını dönem dönem gerçekleştiriyoruz. Yöre insanının bu ağaçlık alanlara sahip çıkmasını rica ediyoruz.” dedi.