Bağımsız aday Koçaş; projelerini kamuoyuna açıkladı

Bağımsız aday Koçaş; projelerini kamuoyuna açıkladı
31 Mart yerel seçimleri için Sarayönü’nün iddialı Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Koçaş, Sarayönü'nün 26 mahallesini kapsayan geniş kapsamlı projelerini açıkladı.

Koçaş'ın seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri arasında; Yarım kalan doğalgaz ve devam eden organize projelerin hızla tamamlanması, ilçe merkezi ve Lâdik mahallesinde kentsel dönüşümün etaplar halinde yerel imkanlarla tamamlanarak iş yeri, ticarethane ve ofis sorununun çözülmesi, metruk, görüntü kirliliği ve tehlike arz eden yapıların tamamının ortadan kaldırılması bulunuyor.

Yüksek öğrenim yurtlarının önümüzdeki eğitim sezonuna hazır hale getirilip, meslek yüksek okuluna bölüm çeşitliliği kazandırılması, başıboş sokak hayvanlarına barınak yapılması ve sokaklardan tahliyesinin sağlanması, ilçe merkezi ve Lâdik mahallesinde bulunan küçük sanayi sitelerine ek sanayi sitelerinin yapılması ve iş yerlerinin artmasıyla istihdama katkı sağlanması Koçaş’ın projelerinden bazıları.

Koçaş gerçekleştirmeyi planladığı projelere söyle devam etti; “Lâdik, Başhüyük, Bahçesaray, Ertuğrul Mahallelerde bulunan göletler çevresinde yapılacak ağaçlandırma ve kamelya çalışmalarıyla mesire alanı haline getirilerek, mahalle sakinleri için huzurlu yeşil alanlar oluşturulacak. Ev yapacak vatandaşlar için tip proje uygulamasına geçilerek harita, proje ve yapı denetimi belediye tarafından ücretsiz karşılanacak, halk ciddi bir maliyetten kurtarılacak.

bagimsiz-aday-kocas-projelerini-kamuoyuna-acikladi-2.jpg

İlçemiz bütün spor dallarında temsil edilecek, at yarışları ve yöresel oyunlar etkinlikleri düzenlenecek. Bahçesaray kavşağı, Lâdik GURME tesisleri önündeki göbek, Lâdik kavşağı ve Lâdik KOMPEN girişinin Karayolları tarafından düzenlenmesi sağlanacak. Belediyeye ait düğün salonları ücretsiz olacak ve taziye ikramları belediye tarafından karşılanacak. Canlı hayvan pazarı kurularak hem ilçeye katma değer hem de hayvancılığa destek olunacak.”

Lâdik-Sarayönü arası anayolun çift yola dönüşmesi ve köy bağlantı yollarının Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımını sağlayarak halkın ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirten Koçaş, köylerde umuma ait kantar ve harç makinesi hizmetleri sunacaklarını ifade etti. MEDAŞ gibi kurumların tekrar getirilmesi, Halk Bankası ve SGK ofisinin açılmasına gayret ederek esnafın ve halkın işlerini kolaylaştıracaklarını vurgulayan Koçaş, 65 yaş üzeri ücretsiz olmak kaydıyla bütün mahallelere minibüs hizmeti sunacaklarını söyledi.

Tarımı, hayvancılığı ve ticareti geliştirmek adına ilçenin sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışacaklarını belirten Koçaş, halkın kaynaşması adına her yıl düzenli olarak “Sarayönü Şenliği” adı altında kaynaştırma ve dayanışma günleri düzenleyeceklerini dile getirdi. Kadınlar için kadın kooperatifleri kurarak kadınların üretimde yer almasını teşvik edeceklerini belirten Koçaş, ilçe merkezi ve mahallelerde yeni park-bahçeler yapacaklarını, atıl durumda olanları düzenleyerek çocukların ve halkın hizmetine sunacaklarını açıkladı. Manevi değerlere sahip çıkma adına Lâdik mahallesindeki Çalıbağı mevkiini düzenleyerek personel tahsis edeceklerini ve ilçe merkezinde bulunan Ahçı Baba Türbesini yenileyerek ziyarete açacaklarını dile getirdi.