Bağımsız Adliye binasında olumlu gelişme

Bağımsız Adliye binasında olumlu gelişme
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Gamze Karacan, Ak Parti Konya Milletvekili Av. Gülay Samancı eşliğinde, ilçeye yapılması planlanan bağımsız adliye binası konusunda Adalet Bakanı Abdülhamit...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Gamze Karacan, Ak Parti Konya Milletvekili Av. Gülay Samancı eşliğinde, ilçeye yapılması planlanan bağımsız adliye binası konusunda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile görüşme gerçekleştirdi.

Ankara’da gerçekleştirilen görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Sarayönü’ne yapılması için çaba sarf ettiğimiz bağımsız adliye binası için daha önce Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’den randevu talebinde bulunmuştuk. Ak Parti İlçe Başkanımız Av. Gamze Karacan ile birlikte Ankara’ya bu talep münasebetiyle Konya Milletvekilimiz Gülay Samancı ile eşliğinde Adalet Bakanımızla görüşmemizi gerçekleştirdik.” dedi.

Resmi işlemlerinin tamamlandığını kaydeden Başkan Solak, “Bu görüşmemizden önce adliye binamızın yeri, yer tahsisi, ilgili meclis kararları gibi evrakları tamamlayıp bakanlığımıza teslim ettik.” şeklinde konuştu.

Taleplerinin projelendirme aşamasına geçtiğine dikkat çeken Solak, şöyle konuştu:

“Adalet Bakanımıza da bu konuda bilgi verdik. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla talebimiz proje aşamasına geçmiş oldu. Projelendirildikten sonra strateji daire başkanlığının onayıyla yapım aşamasına geçilmiş olacak. Uzun zamandır uğraş verdiğimiz Adliye binasının yapımı için büyük bir yol almış bulunmaktayız. Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül’e ve Konya Milletvekillerimize, ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”