Bağımsız anaokulu faaliyete geçti

Bağımsız anaokulu faaliyete geçti
Sarayönü Kaymakamlığı, Sarayönü Belediyesi ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilçeye bağımsız bir anaokulu kazandırıldı. Daha önce Merkez İlkokulu olarak kullanılan binanın bakım, onarım ve tadilatının...

Sarayönü Kaymakamlığı, Sarayönü Belediyesi ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilçeye bağımsız bir anaokulu kazandırıldı. Daha önce Merkez İlkokulu olarak kullanılan binanın bakım, onarım ve tadilatının tamamlanmasının ardından eğitim öğretim faaliyetleri başladı. 79 öğrencisi bulunan okulda, 4 sınıf eğitin veriyor.

Sarayönü'nün ilk bağımsız anaokulu 2018-2019 eğitim öğretim yılı ile birlikte faaliyete geçti. Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Bağımsız anaokulu ile birlikte okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirecek bir projeyi de hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Okul öncesi eğitimde okullaşma oranını arttırmayı hedefliyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından şatları tutup çocuğunu okul öncesi eğitime gönderemeyen tüm aileler için okul öncesi eğitime kazandırılacak tüm çocukların masrafı tarafımızdan karşılanacak.” dedi.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, okul öncesi eğitimin, çocukların gelişimi, hayata ve okula daha hızlı adaptasyonu için çok önemli bir safha olduğunu söyledi. Planlama ve tespit çalışmalarının yapıldığını anlatan Kaymakam Bahadır, "İlkokula başlayıp da anasınıfına gitmemiş çocuk kalmasın istiyoruz. Ben bu projeyi daha önce çalıştığım yerlerde de uyguladım ve çok olumlu sonuçlar elde ettik. Çocuklar okul öncesi eğitim sayesinde çok önemli bir alt yapı sağlamış oluyor. Anaokuluna giden ve gitmeyen çocuk arasında büyük fark oluyor. Özellikle birinci sınıfa başlarken, çocuk anaokuluna gitmediyse ciddi bir uyum problemi oluyor. Bu çocuklarımız uyum problemini giderene kadar, anasınıfına gitmiş olan çocuklar daha ileri gitmiş oluyor." dedi.

Bahadır, şu şekilde devam etti: "Çocuk çocuğun anahtarıdır. Bazen büyüklerin açamadığı çocukları yaşıtları çok rahat açabilir. Değerlerin oturtulması noktasında da okul öncesi eğitim çok önemli. Velilerimizin çocuklarını okula gönderme adına destek olmasını istiyoruz. Okulumuzda ayrıca belli bir saate kadar Milli Eğitim müfredatı işlendikten sonra Diyanet İşleri’nin 4-6 yaş dini eğitim müfredatı işlenecek. Çocuğunun dini eğitim almasını isteyen veliler de çocuğunu gönderebilir.  Buna ilave olarak zeka oyunları, İngilizce ve jimnastik dersleri de verilecek."