Bağış kampanyasına rekor destek

Bağış kampanyasına rekor destek
Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyasında 4 saat içerisinde 105 ünite kan toplandı.Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği’nin...

Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyasında 4 saat içerisinde 105 ünite kan toplandı.

Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri kan bağış kampanyası, Sarayönü Belediyesi Eski Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Türk Kızılay Derneği Sarayönü Temsilciliği tarafından ilçemizde düzenlenen Kan Bağışı kampanyasında 105 ünite kan toplandı. Cuma günü iftarın ardından gece yarısına kadar yaklaşık 4 saat boyunca sürdürülen bağış kampanyasına ilgi yine yoğun oldu.

Sarayönü Belediyesi Eski Düğün Salonu’nda yapılan Kan Bağışı Kampanyasında bağışçılar tarafından 105 ünite Kan Bağışı yapıldı. Oluşturulan bağış ünitelerinde Sarayönü’nde bulunan 21-64 yaş grubundaki vatandaşlar başvuru yaptı. Kan toplama ekibi sorumlu hekimi, kan ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik, risk taşımayan ve sıhhi yönden de uygun vericilerden kan alındığını, alınan kanların da uygun ortamlarda korunarak gerekli tıbbi kontrollerin yapılmasıyla merkeze ulaştırıldığını söyledi.

Türk Kızılay Derneği Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, “Koronavirüs salgını nedeniyle kan stoklarında ciddi bir azalma olmuştu. Halkımız destek çağrımıza büyük ilgi gösterdi. Beklediğimizin çok üzerinde yoğun bir ilgi oldu. 4 saate 105 kan bağışı yapıldı. Birçok kişide sıra olduğu için kan veremeden evine döndü. Çeşmelisebil mahallesinden bile muhtarımızın özverisiyle kan bağışına gelen kardeşlerimiz oldu. Muhtarlar Derneğimizin duyurusu da çok etkili oldu. Ayrıca imkan sunan ve destek veren Belediye Başkanımız Nafiz Solak’a çok teşekkür ediyorum. Yine desteklerinden dolayı Esnaf Odası Başkanımız Hasan Koçaş ve emniyet personeline teşekkür ederim.” dedi.