Bağışçılar kısıtlamadan muaf olacak

Bağışçılar kısıtlamadan muaf olacak
İçişleri Bakanlığınca son alınan kararlar gereği 17 günlük kısıtlamada kan ve immün plazma bağışı yapmak isteyenler, kısıtlamadan muaf sayılabilecek.İsteyen vatandaşlar, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp...

İçişleri Bakanlığınca son alınan kararlar gereği 17 günlük kısıtlamada kan ve immün plazma bağışı yapmak isteyenler, kısıtlamadan muaf sayılabilecek.

İsteyen vatandaşlar, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kızılay'a giderek bağışta bulunabilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında son alınan kararlar gereği 17 günlük tam kapanmaya ilişkin genelge 81 ilin valiliğine gönderildi. Genelgeye göre, yasak süresince temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri dışındaki tüm iş yerleri kapalı olacak. Bu kapsamda 17 günlük kısıtlama boyunca kan ve immün plazma bağışı yapmak isteyenler, randevu alınan saatlerde kısıtlamadan muaf sayılacak. Bağış yapmak isteyenler, Süreli Bölge Kan Merkezi olarak belirlenen NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nin internet sitesinden randevu alarak ve Kızılay şubelerine giderek bağışını yapabilecek. Tek sefer kan bağışında bulunan bağışçılar kırmızı kan, plazma ve trombosit ihtiyacı olan 3 destek olacak.