Bahadır, 'başarı ortak akılla gelir'

Bahadır, 'başarı ortak akılla gelir'
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, ilçe ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bahadır yaptığı açıklamada, ilçeyi bulunduğu yerden daha ileriye taşımak için kendi de dahil olmak üzere lokomotif aktörlerin birlik ve...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, ilçe ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bahadır yaptığı açıklamada, ilçeyi bulunduğu yerden daha ileriye taşımak için kendi de dahil olmak üzere lokomotif aktörlerin birlik ve beraberliği sağlayarak kalkınma için itici güç oluşturması gerektiğini söyledi. Sarayönü'nde görevine başladığı gün ile bıraktığı gün arasında fark olması gerektiğini kaydeden Bahadır, "arkama dönüp baktığımda Sarayönü'ne şunu yaptım diyebilmeliyim" ifadesini kullandı.

Anadolu insanı güzel

Göreve başladıktan sonra kendisini makamında ziyaret eden gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehti Demir ve Yazı İşleri Müdürü Serhat Çetinkaya'ya açıklamalarda bulunan Kaymakam Tarık Bahadır, "Sarayönü hakkında geniş çerçeveli olmasa da bilgim var ama yaşayarak öğrenmek daha güzel olacak. Sarayönü, derli, toplu, yaşanacak, projelere ve gelişmeye açık güzel bir ilçe. İlçede kozmopolit bir yapı var. Bu birlikteliğin sağlanması çok güzel. İnsanları güleryüzlü. Güleryüz görünce insan kendisini güvende hissediyor. Anadolu insanı güzel. Mesleğe başlamadan önce ben hiç taşrada bulunmamıştım. Hep büyük şehirlerde yaşadım. Göreve başladıktan sonra gördüm ki Anadolu'ya yaşamak kolay. Anadolu'da insanlar hemen yardımına koşuyor, derdinle dertleniyor" dedi.

Tarımda yapıyı geliştirmeliyiz

Tarım sektöründe ilçenin daha iler gitmesi gerektiğini savunan Kaymakam Bahadır, "Burası bir tarım memleketi. Bu yüzden tarım konularında gerçekleştirilecek projelere ağırlık vermek gerekiyor. İlçeye ilk gelirken gözüme çarpan çiftlikler oldu. Sarayönü'nün IPARD projelerinden en çok yararlanan ilçe olduğunu öğrendim. Bu çok iyi. Burada kendi kendine organize olabilen bir yapı var. Bu daha çok gelişirse daha iyi olur. İlçemizde çiftçisinden mühendisine kadar belirli bir altyapı var. Bunu geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Sağlıklı büyüme şart

Sarayönü'nün 10 yıl içerisinde ciddi bir nüfus potansiyeli ile karşı karşıya kalabileceğini kaydeden Kaymakam Tarık Bahadır, "ilçeye Organize Sanayi Bölgesi kurulması için ciddi bir çalışma olduğunu gördüm. Sarayönü büyümeye ve gelişime çok açık bir ilçe. Büyüme olursa, bu çarpık ve hantal değil, düzenli ve organize bir büyüme olmalı. Sağlıklı bir büyüme olmazsa, bu ilerde büyük sorunları da beraberinde getirir. Özellikle gençlere ve ailelere sosyal imkan sunabilen bir altyapı oluşturmalıyız. İnsanlar sosyal ve mutlu bir ortamda yaşıyorlarsa orayı terk etmezler. Bir araya geldiğimizde ortak akılla başarı sağlanır. İlçedeki lokomotif karakterler gereken itici gücü sağlamalı" dedi.

Benim önceliğim eğitim

Meslek hayatında her zaman eğitime öncelik verdiğini aktaran Bahadır, "geleceğimizi çocuklarımıza emanet edeceğiz. Bizim bulunduğumuz bu yer bir süre sonra gençlerimiz, çocuklarımız bulunacak. Bu yüzden ben her zaman eğitime ağırlık verdim. Gün geldiğinde bizi yönetecek çocuklarımız, bu ülkeyi daha ileriye götürebilecek bir donanımla yetiştirmeliyiz. İlçenin mevcut eğitim kalitesi kötü değil. Eğitim durumu ile ilgili brifing alıyorum. Eğitim konusunda projeler üreterek hayata geçireceğiz. Mesela geldiğim yerde anaokulunu zorunlu hale getirmiştik. Burada da benzer bir şey yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.