Bahar ortasında kışı gördük

Bahar ortasında kışı gördük
Konya'da Nisan ayında kış geri geldi. Şehir merkezi başta olmak üzere, çoğu ilçede kar yağışı hakim oldu ve hava sıcaklıkları sıfırın altına indi.Konya'da Nisan ayının bitimine 10 gün kala etkili olan kar yağışı vatandaşları...

Konya'da Nisan ayında kış geri geldi. Şehir merkezi başta olmak üzere, çoğu ilçede kar yağışı hakim oldu ve hava sıcaklıkları sıfırın altına indi.

Konya'da Nisan ayının bitimine 10 gün kala etkili olan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Bahar ayında, kış yaşanarak, kar ve şiddetli fırtına geri geldi.

Kar yağışıyla birlikte kısa sürede araçların üzeri ve yeşil alanlar beyaza büründü. Hava sıcaklıkları özellikle gece 0'ın altında eksi derecelere indi. Gündüz vakti ise hissedilen sıcaklık değeri 2 dereceye kadar düştü.

KAR YAĞIŞI VATANDAŞI ŞAŞIRTTI!

Sobalarını kaldırmanın, doğalgazlarını kapatmanın hesabını yapan vatandaşlar, beklenmedik bir soğukla karşılaştı. Odunu ve kömürü biten ve sobalı evde oturan bazı vatandaşlar özellikle son 3 gündür etkili olan soğuktan korunmak için birkaç torba daha odun ve kömür aldı.

Konya'da özellikle 20 Nisan Cumartesi günü akşamı etkili olan kar yağışı, vatandaşı şaşırttı. Çoğu vatandaş, “Bundan önceki yıllarda hava özellikle bu mevsimlerde normal havaya göre soğuk olurdu ama kar yağışı görülmezdi. Çok çok eskiden Konya'da bu tarz olaylar olurmuş” dedi.

Yine bazı vatandaşlar da kar yağışını insanların doğayı yanlış kullanımından dolayı tahrip ettiğini, mevsimlerin de bu sebepten dolayı değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

Meteorolojiden alınan verilere göre hava sıcaklıklarının tekrar yükseleceği, güneşli günlerin Konya'yı beklediği de öğrenildi.

SOĞUKLAR ÇİFTÇİYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında meydana gelen soğuk hava ve kar yağışı zirai dona da neden olurken çiçek açan meyve ağaçlarına zarar verdi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada “Hava sıcaklıklarında gözle görülür bir düşüşün olacağı” söylenmiş, ziraatçiler ise özellikle üreticileri zirai don oluşumuna karşı uyarmıştı. Kar yağışı, kuvvetli fırtına ve soğuktan ağaçlar ve ekim alanlarının önemli bir kısmı da zarar gördü.

Masraftan kurtulmak için erken ekim yapan üreticiler ise zarar ederek, ekstra yük altına girdi

Soğuk hava, en büyük zararı ise masraftan kurtulmak için erken ekim yapan pancar, yonca ve yağlık ayçiçek üreticisine verdi.