Bahçeler için fide satışları başladı

Bahçeler için fide satışları başladı
Seralarda ekilen tohumlar ilkbaharın gelmesiyle birlikte yetişmeye başlarken, sezonun ilk fideleri pazarlarda ve tarım bayilerinde satışa sunulmaya başlandı.Sarayönü’nde pazarlarda ve bayilerde sebze fideleri satılmaya başlandı....

Seralarda ekilen tohumlar ilkbaharın gelmesiyle birlikte yetişmeye başlarken, sezonun ilk fideleri pazarlarda ve tarım bayilerinde satışa sunulmaya başlandı.

Sarayönü’nde pazarlarda ve bayilerde sebze fideleri satılmaya başlandı. Şubat ayında seralarda tohumları ekilen fideler, nisan ayına kadar satılacak hale geliyor ve pazar tezgâhlarını renklendiriyor. Pandemi nedeniyle geçen sene olduğu gibi bu sene de satışların hızlanacağı belirten fide satıcıları, fiyatlarda ise her hangi bir zam yapılmadığını aktardı.

Sarayönü Ağaoğlu Bitki Koruma Bayisinde sezonun ilk fidelerini satmaya başlayan Mustafa Ağaoğlu, bu seneki satışlarla ile ilgili konuştu. Mustafa Ağaolu, “Şubat 15'inden sonra ektiklerimiz seralarda çıkmaya başlıyor. Tezgahlara da şu anda yeni yeni getirmeye başladık. Mayıs ayından itibaren bu satışlar çok hızlanacak. Şu anda az çok bütün fide çeşitlerimiz var. Yerli domates, salatalık, fasulye, çilek, biber çeşitleri gibi hemen hemen hepsi mevcuttur. Önümüzdeki günlerde olanlar daha bollaşır ve daha da çeşit olarak da birkaç tane daha artacaktır.” dedi.

Pandemide ilgi haddinden fazla

Geçen sene dünyayı etkileyen korona virüs nedeniyle vatandaşların evlerinde kalması ile beraber fide satışlarında büyük artış yaşandığı aktaran Ağaoğlu, bu senede aynı hızı bekliyor. Mustafa Ağaoğlu, “Korona virüs nedeniyle geçen sene yasaklar vardı. İnsanlar evlerinde kaldığı için haddinden fazla satışımız oldu. Birçok vatandaş evin bahçesine, balkonlara fide ekti. Fide dikme gibi yeni hobi edindi. Ayrıca halkımız artık ‘kendim ekeceğim, biçeceğim, organik olsun, ilaçsız, gübresiz olsun’ istiyor. Bu nedenle de çok merak var ekmeye. Geçen sene olduğu gibi bu sene de aynı şekilde yasaklar devam ediyor. Dolayısıyla geçen sene ki gibi satışlarımızda büyük yükselmeler olacağını bekliyoruz. Şu anda satışlar yeni yeni başladığı için genel, soran yok. Alan da oluyor, ama azdır. Ancak önümüzdeki günlerde havalar ısındığı zaman millet alış-verişine devam edecek” şeklinde konuştu.