Bahçesaray'a yeni parsel yolları

Bahçesaray'a yeni parsel yolları
Sarayönü'ne bağlı Bahçesaray mahallesinde imara açılıp parsellenen fakat yolları olmayan alanda gerçekleştirilen çalışma ile parsel yolları açıldı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Bahçesaray...

Sarayönü'ne bağlı Bahçesaray mahallesinde imara açılıp parsellenen fakat yolları olmayan alanda gerçekleştirilen çalışma ile parsel yolları açıldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Bahçesaray mahallesinde 6360 sayılı yasadan önce Konya İl Özel İdaresi tarafından eski yerleşim yerinin batısında yüksek bir tepeye imar planı yapılmış, parsellenmiş, yasadan önce Bahçesaray muhtarlığı tarafından arazinin yüzde 80'i satılmış fakat yolları açılmamıştı. Parsel yollarının yamaç bir yerde oluşundan ayrıca zeminin şist ve taş oluşu sebebiyle greyder ve kepçelerle yol açılamamıştı. Belediyemizin Devlet Su İşleri nezdinde yaptığı çabalar neticesinde temin edilen Devlet Su İşlerine ait dozerle 20 günlük bir çalışma neticesinde parsel yolları açıldı." dedi.

Sel baskınına çözüm

Mahallede zaman zaman yaşanan sel baskınına da çözüm üretildiğini kaydeden Belediye Başkanı Nafiz Solak, şöyle konuştu: "Ayrıca her yoğun yağmur yağışında Bahçesaray mahallemizi dağdan gelen sel basmaktaydı. Bu sebeple mevcut yerleşimin bulunduğu yerin doğusuna yine Devler Su İşleri makineleriyle seli önleme amaçlı kuşaklama kanalı açılarak dağdan gelen sel yerleşime girmeden dereye ulaştırıldı. Emeği geçen Devlet Su İşleri yöneticilerine ve çalışanlarınıza teşekkür ederiz."