Bakan Elvan Sarayönü'ne geldi

Bakan Elvan Sarayönü'ne geldi
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "kararım evet" programı kapsamında Sarayönü'ne geldi. Referandum çalışmaları için Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açan Lütfi Elvan, ikindi namazını...

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "kararım evet" programı kapsamında Sarayönü'ne geldi. Referandum çalışmaları için Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açan Lütfi Elvan, ikindi namazını Çarşı Camii'nde kıldıktan sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. Çarşı Camii'nden Belediye Düğün Salonu'na kadar yürüyen Bakan Elvan, dükkanları tek tek ziyaret ederek vatandaşlardan 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'evet' çıkması için destek istedi. Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Bakan Lütfi Elvan, milletin desteği sürdüğü müddetçe, Türkiye'nin önünün açılacağını ve daha da güçleneceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu katıldığı bir radyo programındaki açıklamasını hatırlatan Kalkınma Bakanı Elvan, "Sayın Kılıçdaroğlu neye 'Hayır' dediğini bilmiyor. Sırf muhalefet olsun diye 'Hayır' diyor. Zaten 18 maddelik bu değişikliği okusa emin olun ki o da 'Evet' diyecektir" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, referandum çalışmaları kapsamında Sarayönü'ne geldi. İlçe protokolü tarafından karşılanan Elvan, ilk olarak Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Burada bir süre partililerle sohbet eden Bakan Lütfi Elvan, ikindi namazını Sarayönü Çarşı Camii'nde kıldıktan sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Belediye Düğün Salonu'na kadar yürüyen Bakan Elvan, dükkanları tek tek ziyaret ederek vatandaşlardan 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'evet' çıkması için destek istedi.

Bakan Elvan, ziyaretlerin ardından Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen "kararım evet" programına geçti. Programa Ak Parti Konya Milletvekilleri Dr. Hüsnüye Erdoğan ve Ömer Ünal, Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Şükrü Tınas, teşkilat yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Arat, "Türkiye birincisi olacağız"

Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın açılış konuşmalarının ardından, Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ve Konya İl Başkanı Musa Arat kürsüye geldi. AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 16 Nisan'da Konya'nın 'Evet' oylarında Türkiye birincisi olacağını söyledi. Bu hedefi mizahi bir üslupla açıklayan Arat, "1 Kasım seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza saygımızdan dolayı Rize'nin ardından Türkiye ikincisi olmuştuk ama bu seçimde kusura bakmasın. Rize'yi de geride bırakıp Türkiye birincisi olacağız" dedi.

Bakan Elvan, "Milletle bütünleştik"

Programda son olarak Bakan Lütfi Elvan konuştu. Batı'nın Türkiye aleyhinde yoğun propaganda yaptığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan yayınların yapılmaya başladığını vurgulayan Elvan, "İktidara geldiğimizden beri kendi kararımızı kendimiz verdik. Hiçbir vesayet odağının etkisi altında kalmadık. Vesayet odaklarını teker teker yıkarak bugünlere geldik. Milletle bütünleştik. Bu partiye Cumhurbaşkanımıza destek veriyorsa bunun bir anlamı var. Artık devletle millet bütünleşmiş demektir. Sarayönü ile Ankara bütünleşmiş demektir." diye konuştu.

"Milli irade gereğini yapacaktır"

Elvan, milletin desteği sürdüğü müddetçe, Türkiye'nin önünün açılacağını ve daha da güçleneceğini belirterek, şunları kaydetti: "Bu millet Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor, onu bağrına basıyor, kendinden biri olarak görüyor. Başbakanımız Binali Yıldırım'ı ve AK Parti kadrolarını kendisi gibi görüyor. Onun içindir ki milletimiz  her seçimde AK Parti'yi iktidara taşıyor. Gönlünün en üst noktalarında tutuyor. Milletin yolundan giderseniz millet de sizin arkanızdan gelir. Vesayet odaklarının kökü dışarıda yapıların yolundan giderseniz milletten tokadı yersiniz. Konya, Türkiye ne derse o olacak. 16 Nisan'da milli irade gereğini yapacaktır."

"CHP'nin istediğini yapıyoruz"

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Bakan Elvan, "Kılıçdaroğlu, bizim Anayasa değişikliğiyle Başbakanlığı kaldıracağımızı bile bilmiyor. Anayasa'nın 18 maddesini dahi okumamış. Hiç mi okumadınız Anayasa değişikliğini, hiç mi görmediniz? Biz ne diyoruz? 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi' diyoruz. İşte Sayın Kılıçdaroğlu neye 'Hayır' dediğini bilmiyor. Demek ki o aslında yürütmede çift başlılığın ortadan kaldırılmasını istiyor. Yeni sistemde bakanların milletvekilliğiyle alakası kalmıyor. Yasama ve yürütme, birbirinden tamamen ayrılıyor. Sürekli güçler ayrılığı diyorlar ya, işte biz onu yapıyoruz. Onların isteğini gerçekleştiriyoruz ama sırf muhalefet olsun diye 'Hayır' diyor. Zaten 18 maddelik bu değişikliği okusa emin olun ki o da 'Evet' diyecektir." şeklinde konuştu.

"Biz gençlerimize güveniyoruz"

Bakan Elvan, ana muhalefet partisinin yapılacak yeni Anayasa değişikliğiyle  18 yaşındaki gençlere milletvekili seçilme imkanını eleştirdiğini belirterek, tepki gösterdi. Elvan, "Bunlar zaten bakkal çocuğunu, manav çocuğunu, işçi çocuğunu Milletvekili yapmaz diyorlar. Bal gibi yaparız sevgili kardeşlerim. Şu an bakkal çocuğu, manav çocuğu, işçi çocuğu olan Ak Parti milletvekillerimiz var. Biz gençlerimize  güveniyoruz" dedi.

Çini ve vazo hediye edildi

Programın sonunda Bakan Lütfi Elvan'a, Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan ile Ömer Ünal'a ve İl Başkanı Musa Arat'a, vazo ve Sarayönülü bayanların yaptığı çiniler hediye edildi. Daha sonra Bakan Elvan partililerle birlikte fotoğraf vererek Sarayönü'nden ayrıldı.