Bakan Kurum başkanları kabul etti

Bakan Kurum başkanları kabul etti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte ilçe belediye başkanlarını kabul etti. Gerçekleştirilen toplantıda büyükşehir be ilçe belediyelerinin projeleri masaya...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte ilçe belediye başkanlarını kabul etti. Gerçekleştirilen toplantıda büyükşehir be ilçe belediyelerinin projeleri masaya yatırıldı. Sarayönü Belediyesi’nin projeleriyle özel olarak ilgilenen Bakan Kurum, gerekli desteklerin ilçeye verilmeye devam edeceğini ifade etti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer ilçe belediye başkanları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Heyetin gerçekleştirdiği toplantıda diğer ilçelerinin projelerinin yanında Sarayönü’nde yapımı devam eden ve yapılacak projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, her zaman ilçemizde hayata geçireceğimiz önemli projelerin destekçisi olmuştur. Bunlardan en önemlilerinin başında Beşgöz Millet Bahçemiz gelmektedir. Büyük emeklerle temizlediğimiz Beşgöz gölümüz, millet bahçesiyle taçlanarak bir cazibe merkezi haline gelecektir. Bununla ilgili proje hakkında bakanımıza bilgi verdik ve diğer devam eden projelerimizin gidişatı hakkında konuştuk. Bunun yanı sıra yeni projelerimizden bahsettik. Projelerimize olan beğenisini dile getiren sayın bakanımız, ülkemizi, kentlerimizi, ilçelerimizi ileriye taşıyacak tüm projelerin arkasında olduklarını ifade etti.”

Arasta Sarayönü ve Bilgi Beceri Atölyeleri hakkında da Bakan Kurum’un bilgilendirildiğine dikkati çeken Solak, şöyle devam etti:

“Arasta Sarayönü projemizin revize edilmiş haliyle mevcutta otogar olan alanımızı çok daha verimli şekilde kullanıp daha güzel bir proje ortaya çıkaracağız. Bunun beraberinde ilçemiz yeni bir otogara da kavuşmuş olacak. Bunun yanında bilgi beceri atölyelerimiz hakkında da bir sunum yaptık. Kaderine terk edilen TMO ambarlarını restore ederek yeniden güzel bir görünüme kavuşturduktan sonra eser niteliğinde olan bu yapıları bilgi insanlarımızın kullanımına sunacağız. Ahşap ambarda hayata geçireceğimiz bilgi beceri atölyemiz de ilçemize önemli bir değer katacak. Bunlarla birlikte ilçemiz için hayati önem taşıyan bir çok konuyu bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımıza misafirperverliği ve ilçemize yapılan, yapılacak yatırımlara sağladıkları destek için şükranlarımı arz ediyorum.”