Bakan Kurum Sarayönü'ne geldi

Bakan Kurum Sarayönü'ne geldi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarayönü'ne gelerek yeni belediye hizmet binasının açılığını gerçekleştirdi. Bakan Kurum, gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada Sarayönü'ne yeni müjdeler de verdi....

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarayönü'ne gelerek yeni belediye hizmet binasının açılığını gerçekleştirdi. Bakan Kurum, gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada Sarayönü'ne yeni müjdeler de verdi. Temizliği gerçekleştirilen Beşgöz'e millet bahçesi yapılacağını müjdeleyen Bakan Murat Kurum, 1 megavatlık güneş enerjisi santrali projesi için de kaynak aktaracaklarını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da, Ladik mahallesindeki Doğalgaz ve üst geçit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Sarayönü'ne 96 milyonluk yatırım yapıldığını aktararak, "Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir. Hizmet için çalışacağız. Cumhur İttifakının adayları olarak güçlü destek istiyoruz." dedi.

Sarayönü'nün son beş yıl içerisinde borçsuz olarak yüzde 44 büyüdüğünü kaydeden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise "büyük hizmetler güçlü kadrolarla olur. Bu kadrolarda bizde mevcut." mesajı verdi. Dualarla birlikte protokol tarafından açılış için kesilen kurdelenin ardından Bakan Murat Kurum, vatandaşlara karanfil ve bez torba dağıttı.

Sarayönü Belediyesinin yeni hizmet binası, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla açıldı. Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Ak Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ve Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı katıldı. Açılışta Sarayönü Belediyesi Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Büyük hizmetler güçlü kadrolarla olur

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak gerçekleştirdi. Solak, beş yıllık süre içerisinde Sarayönü'ne yapılan birçok yatırım ile ilgili olarak bilgi vererek, "İlçemize onlarca hizmet kazandırdık kazandırmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz 2014-2019 yılları arasında yüzde 44 borçsuz büyüme gerçekleştirdi. Bizden hiç bir zaman desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize ve bakanlarımıza, ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Büyük hizmetler güçlü kadrolarla olur. Bu kadrolarda bizde mevcut." diye konuştu.

Yeni bir rekor bekliyoruz

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya'da hizmet kervanını sürdürmek, yeni projeler üretmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Angı, "Güçlü kadrolar güçlü desteği alacaktır. Güçlü yapı ile güçlü Türkiye'nin dostlara vereceği güveni göstereceğiz. İnşallah yeni bir rekoru 31 Mart akşamı göstereceğiz." dedi.

96 milyonluk yatırım yaptık

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Sarayönü'ye 96 milyonluk yatırım yapıldığını aktararak, "Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir. Hizmet için çalışacağız. Cumhur İttifakının adayları olarak güçlü destek istiyoruz. Bizler önemli bir davanın yolcularıyız. 31 Mart akşamında güçlü bir destek istiyoruz." dedi.

Ladik doğalgazı ve üstgeçidine hız verilecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Sarayönü'nün Cumhur İttifakına destek vereceğine inandığını aktardı. Usta, "Bu seçim Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımızın, Bahçeli ile birlikte başlatmış olduğu önemli bir seçim. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere karşı güçlü durabilmek için sizlerden destek istiyoruz. Herkes sandıklara gidecek, sonra oyunu Cumhur İttifakına oyunu kullanacak. Ladik'teki doğalgaz ve üst geçit çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacağız." dedi. Leyla Şahin Usta, Murat Kurum'a Konya'ya verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Hizmetler baş döndürücü

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak ise Konya'da hizmet yarışının devam ettiğini söyleyerek, "4 aydır Konya'dayım, 4 aydır baş döndürücü hizmet yarışı sürüyor." dedi. Murat Kurum'un Hakkari için yoğun çalıştığını belirten Vali Toprak, Sarayönü'nde de hizmetlerin sürdüğünü aktardı, hayırlı olmasını diledi. Vali Toprak, açılışta gösteri yapan Sarayönü Belediyesi Kafkas Halk Dansları ekibinden de övgüyle bahsetti.

Sarayönü'nü uydu kent yapacağız

Açılış törenin son konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'ya yeni bir hizmet getirmenin mutluluğunu yaşadığını aktardı. Kurum, "Konya her anlamda büyüyor, her anlamda gelişiyor. Sarayönü de bu büyümeden payını alacak. Sarayönü büyük bir aile, büyük bir ilçe olarak anılıyor. Amacımız Sarayönü'nü Konya'nın uydu kendi haline getirmek. Organize Sanayi Bölgesi ile ilçe uydu kent haline gelecek. Sanayi beraberinde turizm, eğitim, sağlık, kültür yatırımlarını da beraberinde getirecek. Projelerin takipçisiyiz. İlçemize 96 milyonluk yatırım yapıldı." dedi.

Bakan Kurum müjdeleri sıraladı

Murat Kurum, Sarayönü ilçesine Millet Bahçesi yapılacağını aktararak, "Beşgöz göletinin etrafına 50 bin metrekarelik bir Millet Bahçesi yapacağız. Sarayönülü vatandaşlarımız burada güzel vakit  geçirecek. Müjdelerimiz bununla bitmiyor. Sarayönü'ye1 megavatlık güneş enerji santrali yapımını gerçekleştireceğiz. Gerekli kaynağı aktaracağız. Ladik mahallesine Düğün Salonu inşa edeceğiz." dedi. Kurum, en yüksek oy oranını her zaman Konya'dan aldıklarını belirterek 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakına destek istedi. Bakan Kurum, "31 Martta da tercihinizi istikrardan yana kullanacağından şüphemiz yok." şeklinde konuştu. Kurum, Sarayönü'ye yapılan hizmetleri anlatarak projelerin takipçileri olacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.