Bakan Yılmaz'dan öğretmen ataması müjdesi

Bakan Yılmaz'dan öğretmen ataması müjdesi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 binin üzerine beş bini de geçmeyecek şekilde bir ilave öğretmen alımını düşündüklerini belirterek, "Bununla ilgili bir yasal düzenleme gerekiyor. O düzenlemeyi tamamladıktan sonra ikisini...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 binin üzerine beş bini de geçmeyecek şekilde bir ilave öğretmen alımını düşündüklerini belirterek, "Bununla ilgili bir yasal düzenleme gerekiyor. O düzenlemeyi tamamladıktan sonra ikisini bir arada şubat ayında duyurusuna geçeceğiz." dedi.

Ücretli öğretmenler içerisinde, sınava alırken mülakatın devam edeceğini aktaran Yılmaz, "Mülakata alırken o alanda alacağımız öğretmen sayısının üç katı kadar puan sınırına girmek gerekli. Bazı konular var ki bazı derslerde öğretmen alıyoruz, 89 alan mülakata giremiyor. Bir örneği var. Üç kişi mülakata giriyor, 91, 92, 93 alıyor. 90 alan dahi mülakata giremiyor." ifadesini kullandı.

"Ücretli öğretmenler, beş yıl bize ücretli öğretmenlik yapmış olması kaydıyla ancak mülakata girmek için de puanı yetmiyor." diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "O halde puandaki bu eksiklik için kendi beş yıllık tecrübesini sanki bu eksikliği kapatır şeklinde düşünürken bunları da mülakata almak için çalışma yapıyoruz. 20 binin üzerine beş bini de geçmeyecek şekilde bir ilave öğretmen alımını da düşünüyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenleme gerekiyor. O düzenlemeyi tamamladıktan sonra ikisini bir arada şubat ayında duyurusuna geçeceğiz. Branşlarla ilgili çalışma yapılıyor."