“Bakımsızlık aracınızın ömrünü kısaltır”

“Bakımsızlık aracınızın ömrünü kısaltır”
Sarayönü sanayi esnaflarından motor ustası Nevzat Akkuş, araçların yazlık bakımlarının yapılması konusunda araç sahiplerine uyarılarda bulundu.Araçların yazlık bakımı hakkında bilgi veren Akkuş, "Kışın, kötü hava koşullarından...

Sarayönü sanayi esnaflarından motor ustası Nevzat Akkuş, araçların yazlık bakımlarının yapılması konusunda araç sahiplerine uyarılarda bulundu.

Araçların yazlık bakımı hakkında bilgi veren Akkuş, "Kışın, kötü hava koşullarından geçen aracınızı yaza hazırlamak için aracınızın belli bir araç bakımından geçmesi gerekmektedir. Yazın yapılan seyahatlerde başa en sık gelen sorun, motorun hararet yapmasıdır.

Bunun önüne geçmek için, aracın soğutma sistemini her iki yılda bir tamamen boşaltıp yıkayarak tekrar doldurulmasını sağlayın. Sıvının seviyesini kontrol edin. Motor tamamen soğumadan radyatör kapağını açmayınız ve kayışların, kelepçelerin, hortumların sıkılık ve durumlarını kontrol ettiriniz. Motor yağını ve yağ filtresini katalogda belirtilen sürelerde değiştiriniz." dedi.

Lastik ve frenlere dikkat

Uzun seyahatler öncesi mutlak bakım gerektiğini kaydeden Akkuş, "Eğer aracınızda düşük güç, ilk harekette zorluk, bozuk rölanti ya da avans ayarı gibi problemleri varsa bir servise götürünüz. Lastikleriniz eskiyse yola çıkmayınız. Yanınızda bulundurduğunuz yedek lastiklerinizin de durumunu kontrol ediniz. Uzun yolculuklardan önce mutlaka frenlerinizi kontrol ettiriniz." şeklinde konuştu.

Akü kontrolü önemli

Akü'nün motorun en önemli parçalarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Akkuş, şunları söyledi: "Akünün asit yoğunluğu ve gücü kontrol edilmelidir. Aküler yılın herhangi bir zamanında arızalanabilir o yüzden yola çıkmadan önce akünüzü mutlaka kontrol ettiriniz. Genel olarak yıl içinde siz de akünüze bakım yapabilirsiniz. Tel bir fırça ile kutupları ve kablo başlarını fırçalayabilir, tüm yüzeyi temizleyebilir ve bağlantıları sıkabilirsiniz. Yolculuğa çıkmadan önce mutlaka lambalarınızı silin, size sağlam bir görüş açısı sağladıklarından emin olun. Farlarınızı ayarlatın."