Bal'da ikinci yarı başlıyor

Bal'da ikinci yarı başlıyor
Bölgesel Amatör Lig  2016-17 sezonu ikinci yarı müsabakaları 4 haftalık aranın ardından başlıyor. Bazı gruplardaki karşılaşmalar geçtiğimiz hafta oynanırken, bazı gruplardaki maçlar ülke genelinde yaşanan hava ve...

Bölgesel Amatör Lig  2016-17 sezonu ikinci yarı müsabakaları 4 haftalık aranın ardından başlıyor. Bazı gruplardaki karşılaşmalar geçtiğimiz hafta oynanırken, bazı gruplardaki maçlar ülke genelinde yaşanan hava ve saha muhalefeti nedeniyle bu haftaya kaldı.

BAL ikinci yarı müsabakalarının başlaması öncesi TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez yaptığı açıklamada "Profesyonel liglerle amatör ligler arasında bir köprü vazifesini gören BAL yedinci yılında da başarıyla devam etmektedir. Kulüplerimizin ilk yarıda gösterdikleri performansı ve centilmenliği ikinci yarıda da göstereceklerine inanıyorum. Tüm kulüplerimizin ülkemiz futboluna yaptıkları katkı için teşekkür ediyor ve ikinci yarı müsabakalarında başarılar diliyorum" dedi.

İlk yarı karnesi

İlk yarıda oynanan 939 müsabakada toplam 2414 gol atıldı. Müsabaka başına düşen 2,6 'lık gol ortalamasının olduğu BAL'da 10-0'lık Mersin B.Şehir Bld. Meskispor - Tyana Spor müsabakası en gollü galibiyet olarak kayıtlara geçerken, ilk yarıda stadlarda genel toplamda 739.859 seyircinin izlediği maçları, maç başına 788 kişi izledi.

  1. Grup'ta mücadele eden Mersin B.Şehir Bld. Meskispor 33 gol ile 1. devrenin en fazla gol atan takımı olurken, 1. Grup'ta mücadele eden Başkale Gençlikspor attığı 3 gol ile en az gol atan takım oldu. 12 grup içinde en çok gol atan oyuncu ise 11 golle 5. Grup'ta yer alan Kilis Bld.Spor'un oyuncusu Aboubacar KONE oldu.

1.Grup lideri Mardin 47 Spor, 3. Grup lideri Iğdır Arasspor, 4. Grup ikincisi Fatsa Belediyespor, 6. Grup lideri Yeni Altındağ Belediyespor, 7. Grup lideri Isparta Davrazspor, gruplarında namağlup takımlar olarak ilk yarıyı tamamladılar.

İlk yarıda takımlara, 6 hükmen mağlubiyet, 148 hak mahrumiyeti, 58 ihtar, 200 men, 1 maç saha kapama ve 23 maç seyircisiz oynama cezaları verildi. Bölgesel Amatör Lig'in ilk yarısında oyuncular 414 kırmızı kart, 5900 sarı kart gördü.

Bölgesel Amatör Lig grup müsabakaları 08-09 Nisan 2017 tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak olup, 12 grup birincisi arasında tarafsız merkezlerde oynanacak olan play-off maçları sonunda 9 takım Spor Toto 3.Lig'e çıkacaktır.