Balık avı serbest

Balık avı serbest
Sarayönü Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Hamdi Candan, geçtiğimiz hafta itibariyle, balıkta avlanma yasağının kalktığını bildirdi.Candan, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri...

Sarayönü Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Hamdi Candan, geçtiğimiz hafta itibariyle, balıkta avlanma yasağının kalktığını bildirdi.

Candan, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından amatör ve sportif balık avcılığını düzenleyen tebliğ hükümlerine göre sazangillerin av yasağı döneminin sona erdiğini söyledi.

Olta balıkçılarının av yasağının son ermesiyle iç sularda av yapabileceğini ifade eden Sarayönü Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Candan şu bilgileri verdi: “Av yasağının sona ermesiyle sazangiller sınıfı balıklar Sazan (C. Carpio), Kadife (Tinca tinca), Şiraz (Capoeta.sp), Yayın (Silurus glanis) ve Tatlısu kefali (Leuciscus cephalus) avlanabilecek. Her ne kadar avlanma yasakları sona erse de olta balıkçıları bazı kurallara mutlaka uymak zorunda. Bunlardan en önemlisi boy ve adet limiti. Boyu 40 santimetreden küçük balıklar avlanamaz ve bir olta balıkçısı en fazla 5 sazan tutabilir. Aynı zamanda olta balıkçıları küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakları kullanamaz. Her türlü ağın kullanımı da yasaktır. Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. 1 km²’den küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.”