Balık bitti, fiyatlar uçtu

Balık bitti, fiyatlar uçtu
Saray Balıkçılık Sahibi İsa Kula, balık fiyatlarının yüksek olmasının vatandaşın talebine etki ettiğini söyledi.Çok fazla çeşit çıkmadığını vurgulayan Kula, balığın az çıkmasının fiyatların alım gücünün üzerine...

Saray Balıkçılık Sahibi İsa Kula, balık fiyatlarının yüksek olmasının vatandaşın talebine etki ettiğini söyledi.

Çok fazla çeşit çıkmadığını vurgulayan Kula, balığın az çıkmasının fiyatların alım gücünün üzerine çıkmasına neden olduğunu kaydetti. Göllerdeki don yüzünden göl balıklarının az çıktığını belirten Kula, “Balık fiyatlarının genel olarak yüksek olması bizi de olumsuz etkiliyor. Satışlarımız aslında iyi olacak ama fiyatların olumsuz etkisi var. Balık bol olsa fiyatlar düşecek ve vatandaş daha çok alacak. Havadan dolayı balık az. Göller de don olduğu için göl balıkları az ve bu da fiyatlara etki ediyor. Denizlerden de gerçi pek gelmiyor. Hava muhalefetinden dolayı yani fırtına var büyük ihtimal. Ki bu yıl balık denizlerde de az zaten. İlk zamanlar palamut, çinekop bunların akını vardı bolluğu vardı ama şimdi bolluğu olan bir balık yok.” dedi.

İsa Kula, şu an ucuz olması gereken balıkların hamsi ve istavrit olduğunu dile getirerek, “Göllerdeki don çözüldüğü zaman göl balıklarının fiyatı düşer. Denize belli olmaz ama Karadeniz de avcılar gırgır tekneleriyle Gürcistan tarafında avlanabilir. O tarafta balıkçılık olursa yine akın olup balıklar çoğalabilir ve fiyatlar düşebilir. Ama yine de kesin olarak bilemeyiz. Hamsi ve istavrit akını başlasın ve fiyatlar düşsün diye bizde bekliyoruz sezon daha devam ediyor.” diye konuştu.

Son olarak balık fiyatları hakkında bilgi veren Kula, fiyatların alım gücünün üzerinde olduğunu söyleyerek, “Şu an ucuz olması gerek hamsi ve istavrit var ama onlar da tam tersine en aşağı 20 TL. Çipura, deniz levreği 22-25 TL arasında. Sazan 15 TL, Karadeniz somunu 15-20 TL arasında. Çok fazla çeşit yok zaten. Bu balıkların çoğu da gelmiyor zaten” ifadelerini kullandı.