Balık fiyatlarındaki artışa rağmen rağbet azalmadı

Balık fiyatlarındaki artışa rağmen rağbet azalmadı
Bu sezon elverişsiz hava şartlarının yanı sıra denizlerdeki balığın azalması ve avlanma yasakları fiyatlarda yüzde 100'lere varan artış yaşanmasına neden oldu.Normal şartlarda balığın en bol ve lezzetli zamanı olan bugünlerde,...

Bu sezon elverişsiz hava şartlarının yanı sıra denizlerdeki balığın azalması ve avlanma yasakları fiyatlarda yüzde 100'lere varan artış yaşanmasına neden oldu.

Normal şartlarda balığın en bol ve lezzetli zamanı olan bugünlerde, hava ve deniz şartlarının elverişsizliğinin yanında denizlerde geçen sezonlara göre daha az balık bulunması, fiyatlara tavan yaptırdı. Bu durum, geçmiş sezonlarda çeşit çeşit balığın süslediği tezgahları da olumsuz etkiledi.  Balık fiyatları çeşidine göre kilosu 25 lira ile 60 lira arasında değişiyor.

Babaoğlu Balıkçılık sahibi Şükrü Elma fiyatlarının yüksekliğine rağmen balığa rağbetin çok olduğuna dikkati çekerek, “Geçtiğimiz yıla göre balık fiyatlarında ciddi bir artış var. Bazı deniz balıklarına özellikle hamsiye getirilen av yasakları fiyatların birden yükselmesine neden oldu.

Ancak pandemi döneminde coronaviris salgınına karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmaya çalışan vatandaşlarımız doğal olarak en sağlıklı ürünlerden biri olan balıktan vazgeçmiyor. Uzmanların yaptığı çalışmalara göre balığın birçok faydası var. Damar sertliğine ve gözlere de faydalı.

Vatandaşlarımızın ucuza balık tüketmesini çok isteriz ancak ne yazık ki bu işin de bir maliyeti var. Deniz balıklarında zaman zaman azalma ve fiyat artışları olsa da bölgemizde alabalık avantajımız var ve müşterilerimize uygun fiyatlarla da balık verebiliyoruz.” dedi.

38 yıldır balıkçılık yapıyoruz

Müşteriye sundukları balığı genelde Yenicekaya’dan getirdiklerini vurgulayan Elma, “Bu iş baba mesleğimiz. Babam 1983 yılında balıkçılığa başlamış. Şimdi de ondan devraldığımız mesleği biz devam ettiriyoruz. Sarayönü, Ladik ve yol müşterisine bol bol balık veriyoruz. Bu işletmeyi açmadan önceki amaçlarımızdan biride bölgede yetişen balığı Konya dışına tanıtmaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bizim bölgede yaz aylarında sular çok fazla ısındığı için yaz sıcağını iyice hissettiğimiz aylarda alabalığı Fethiye ve Isparta bölgesinden getiriyoruz” diye konuştu.