Balık tezgahta çeşitlendi

Balık tezgahta çeşitlendi
Av yasağının kalkmasının ardından balıkçı tezgahlarını göl balıkları süslemeye başladı. Ramazan ayından dolayı balık ürünlerine rağbet azalsa da bayramın geçmesi ve av yasağının kalkması ile birlikte tezgahlar şenlendi.Göllerde...

Av yasağının kalkmasının ardından balıkçı tezgahlarını göl balıkları süslemeye başladı. Ramazan ayından dolayı balık ürünlerine rağbet azalsa da bayramın geçmesi ve av yasağının kalkması ile birlikte tezgahlar şenlendi.

Göllerde avlanma yasağının da kalkması ile birlikte tezgahlar şenlendi. Balıkçı tezgahlarında Beyşehir sazanı ve levreği en çok satılanlar arasında yer alıyor. Balıkçılar balığın yaz günlerinde hafif bir gıda olarak tüketilebilecek en besleyici gıdalardan biri olduğuna işaret ediyor.

Talepten memnunuz

Sarayönü’nün balıkçı esnaflarından İsa Kula, “Tavuk gibi katkılı maddeleri yemekten çekinmiyoruz ama göllerde doğallığı bozulmayan balığı tüketmiyoruz. Aslında balık yazın daha iyi olur” dedi. Yaz aylarında balığın hafif olduğu için vücudu rahatsız etmeyeceğini ifade eden Kula, şöyle konuştu: “Şimdi balık yasağının kalkması ile göl balıkları da geliyor. Beyşehir’den çok iyi sazan, levrek geliyor. Levrek özellikle kalp hastalarının tercihi çünkü sıfır kolestrol var. Doktorlarımız devamlı omega 3 tavsiye ediyor. Omega 3 balıkta var. Bunun bilincinde olan vatandaşlar yaz kış balık alıyor. İşlerimiz 2-3 aydır durgun. Balık, tavukçuların korkulu rüyası. Mangal sezonu başladığı için balığa ilgi yükseliyor.” dedi.