BAL'IN ÇINARI SAHNE ALIYOR

BAL'IN ÇINARI SAHNE ALIYOR
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2018-2019 sezonu, hafta sonu oynanan maçlarla start aldı. İlk haftayı bay geçen Sarayönü Belediyespor, ligdeki 9'ncu sezonunu pazar günü oynayacağı karşılaşma ile açacak. Etkili transferlerle...

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2018-2019 sezonu, hafta sonu oynanan maçlarla start aldı. İlk haftayı bay geçen Sarayönü Belediyespor, ligdeki 9'ncu sezonunu pazar günü oynayacağı karşılaşma ile açacak. Etkili transferlerle Bölgesel Amatör Lig’de dikkat çeken kulüpler arasında yer alan Sarayönü Belediyespor, Pazar günü saat 15.00’de Karaman Belediyespor ile karşılaşacak. Deplasmanda oynayacağı karşılaşma ile sezona merhaba diyecek olan temsilcimiz, evine 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Şampiyonluk hedefiyle sezona giriş yapacak olan yeşil siyahlılar, taraftarıyla ligin ikinci haftasında oynanacak olan Akşehirspor karşılaşmasında buluşacak.

Sarayönü'nde futbolseverlerin lig hasreti sona eriyor. Bölgesel Amatör Lig’de 2018-2019 sezonu, 175 günlük aranın ardından başladı. Ethem Özden, Hasan Can Özkan, Osman Uğurlu, Hüseyin İbiş, Ferhat Gerger, Mücahit Tarhan, Altay Kartal gibi önemli isimleri kadrosuna katıp, Hakan Özkara, Mustafa Baştin gibi usta oyuncularını kadrosunda tutan Sarayönü Beledilyespor, Pazar günü 15.00'deki açılış karşılaşmasında Karaman Belediyespor'a konuk olacak. Lige deplasmanda başlayacak olan yeşil siyahlılar, zorlu karşılaşmayı kazanarak sezona güzel bir giriş yapmanın planlarını yapıyor. Kemal Kaynaş Stadı'nda oynanacak Karaman Belediyespor-Sarayönü Belediyespor karşılaşmasını yönetecek hakemlerin Perşembe günü açıklanacak.

Merakla bekleniyor

Sarayönü Belediyespor'da Teknik Direktör Niyazi Kart ve Antrenör Melih Çağrı Gündüz ile devam etme kararı alındıktan sonra oluşturulan transfer komitesi alınacak oyuncular konusunda ince eleyip sık dokudu. İlk etapta iç transferi çözen transfer komitesi, takımın kilit isimlerini korumayı başarırken daha sonra teknik heyetin belirlediği listedeki oyuncularla görüştü. Ligin önemli isimlerini kadrosuna katan ve otoriteler tarafından şampiyonluğun adaylarından biri olarak gösterilen Sarayönü Belediyespor’un Pazar günkü performansı merakla bekleniyor.

Sarayönü bariz üstün

Sarayönü Belediyespor'un bugüne kadar Karaman Belediyespor ile oynadığı karşılaşmalarda bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Daha önce on iki kez karşılaşan iki takım arasında oynanan maçlarda Sarayönü Belediyespor yedi kez kazandı. Üç karşılaşma berabere biterken, iki karşılaşma da Karaman Belediyespor'un galibiyeti ile sona erdi. Ayrıca yeşil siyahlılar, Niyazi Kart'ın teknik direktörlüğünde Karaman Belediyespor'a hiç mağlup olmadı. Geçtiğimiz yıl oynanan karşılaşmalarda Sarayönü Belediyespor, deplasmanda Karaman Belediyespor'u 1-0 yenmiş, iç sahada ise 1-1 berabere kalmıştı.

Karaman üçte üç yaptı

Öte yandan Sarayönü Belediyespor'un karşısına hazır bir Karaman Belediyespor çıkacak. Resmi olarak iki Türkiye Kupası ve bir lig maçı oynayan Karaman Belediyespor, çıktığı üç resmi karşılaşmayı da kazandı. Maç kondisyonu bakımından da avantajlı olan Karaman temsilcisine karşı Sarayönü Belediyespor'un etkili bir strateji oluşturması gerekiyor. İç sahada taraftar desteğini de arkasına alacak olan Karaman Belediyespor, bu kez yeşil siyahlı ekibimize karşı makus talihini yenmek için elinden geleni yapacaktır.

 

Taraftar yasağı olabilir

Sarayönü Belediyespor'un Karaman Belediyespor ile deplasmanda oynayacağı maç için konuk taraftara deplasman yasağı uygulanma ihtimali bulunuyor. Karaman İl Güvenlik Kurulu tarafından karar alınması durumunda, Sarayönü Belediyespor seyircisi, pazar günü Karaman Kemal Kaynaş Stadı'na alınmayabilir. Geçtiğimiz sezon güvenlik gerekçesiyle Sarayönü seyircisi deplasmanda oynanan karşılaşmaya alınmamıştı. Durumun bugünlerde netleşmesi bekleniyor.

8 Şehir, 156 Maç

23 Eylül'de başlayan Spor Toto BAL heyecanında, ligde ilk yarı 16 Aralık'ta oynanacak 13'ncü hafta maçlarıyla sona erecek. İkinci yarı 20 Ocak 2019'da başlayıp, sezon 14 Nisan’da tamamlanacak. Türkiye'nin İç Anadolu, Ege ve Karadeniz olmak üzere 3 bölgesindeki 8 ilden 13 takım, 7 ay sürecek toplam 156 maçlık sezonda, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak.