Barajda tek sürpriz yaşandı

Barajda tek sürpriz yaşandı
Bölgesel Amatör Lig'in ilk sezonundan bu yana oynanan tüm baraj maçlarının içerisinde sadece 2013-2014 sezonu sonunda oynanan baraj maçında Süper Amatör Küme'den gelen takım kazandı.2013-2014 sezonunda Süper Amatör Grup'ta ikinci...

Bölgesel Amatör Lig'in ilk sezonundan bu yana oynanan tüm baraj maçlarının içerisinde sadece 2013-2014 sezonu sonunda oynanan baraj maçında Süper Amatör Küme'den gelen takım kazandı.

2013-2014 sezonunda Süper Amatör Grup'ta ikinci olarak baraj maçına gelen Akşehirspor, Ç.Çumra Belediyespor'u geçerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselmişti. Bu karşılaşma dışında dokuz sezondur Bölgesel Amatör Lig'de baraj maçına kalan Konya takımları Süper Amatör Lig'den gelen takımlara mağlup olmadı.

2012-2013 sezonunda oynanan baraj maçında Ç.Çumra Belediyespor, Beyşehir Belediyespor'u, 2011-2012 sezonunda ise Selçuklu Belediyespor, Karapınar Belediyespor'u mağlup ederek baraj maçlarını kazanan BAL temsilcileri olmuşlardı. Bölgesel Amatör Ligin ilk sezonu olan 2010-2011 sezonunda ise Konya'nın BAL takımları Konya Gençlerbirliği ve Ç.Çumra Belediyespor grupta son iki sırada yer alarak küme düştükleri için baraj maçı oynanmamış ve yerlerine Konya Amatör Süper Grubunu ilk 2 sırada tamamlayan Selçuklu Belediyespor ve Beyşehir Belediyespor Bölgesel Amatör lige yükselen Konya takımları olmuşlardı.

2014-2015 sezonundan bu yana son üç sezonda baraj maçlarını Sarayönü Belediyespor'un ardından ligi Konya ikincisi olarak bitiren Akşehirspor oynadı. İki kes Selçukspor'a bir kez Saiteli Kadınhanı Belediyespor'a karşı galip gelen Akşehirspor, Süper Amatör Lig rakiplerine geçit vermedi. Baraj maçlarındaki bu geleneği Sarayönü Belediyespor'un devam ettirmesi ümit ediliyor.