Başhekim Solak istifa etti

Başhekim Solak istifa etti
Sarayönü Devlet Hastanesi’nde yaşanan problemlerin ardından hastane yönetiminin uğradığı yıpranma Başhekim Ahmet Solak'ın istifa etmesine neden oldu. Başhekim Ahmet Solak, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne istifasını verdi....

Sarayönü Devlet Hastanesi’nde yaşanan problemlerin ardından hastane yönetiminin uğradığı yıpranma Başhekim Ahmet Solak'ın istifa etmesine neden oldu. Başhekim Ahmet Solak, Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne istifasını verdi. Mali Hizmetler Müdürü Erdal Potuk ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Kart'ın daha önce verdikleri istifalarının ardından Başhekim Solak'ın da istifa etmesiyle yönetim boşa çıktı. Yeni yöneticiler atanana kadar Sarayönü Devlet Hastanesi'ne Kadınhanı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Ali Çiçekler vekalet edecek.

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde uzun yıllardan bu yana devam eden sorunların gölgesinde bir yönetimin daha ömrü sona erdi. Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak, istifa ederek görevinden ayrıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Mali Hizmetler Müdürü Erdal Potuk, sağlık sorunlarını bahane göstererek görevinden istifa etmişti. Yine Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü yaşanan problemlerden dolayı bunalarak istifasını vermişti. Son istifa da hastanenin başhekimi Ahmet Solak'tan geldi.

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde 2 yıldır görev yapan Başhekim Ahmet Solak, göreve geldiğinde problemli bir kurumu devralmıştı. Yaşanan problemler o dönemde çözüldü gibi görünse de sadece üzerinin örtüldüğü kısa süre sonra ortaya çıktı. 2018 yılının son aylarında hastanedeki sorunların yeniden patlak vermesinin ardından, bir de üzere doktor krizinin cereyan etmesi, Sarayönü Devlet Hastanesi'nde ipleri kopardı.

Başhekim Ahmet Solak, geçtiğimiz günler Konya İl Sağlık Müdürlüğü’ne istifasını verdi. İstifaların ardından yeni yöneticiler atanana kadar Sarayönü Devlet Hastanesi'ne Kadınhanı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Ali Çiçekler ve Kadınhanı Devlet Hastanesi Mali Hizmetler Müdürü Selahattin Olgun vekalet edecek.

Yönetim kademesinden gelen istifaların ardından, boşalan görevlere yeni atamaların ne zaman yapılacağı ve kimlerin atanacağı merak konusu.