Başhekim Uzunay iddiaları yalanladı.

Başhekim Uzunay iddiaları yalanladı.
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, geçtiğimiz hafta gazetemizde de yayınlanan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Mustafa Dilmaç’ı sosyal medyada yayınladığı videoda yer alan iddialara cevap vermek için...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, geçtiğimiz hafta gazetemizde de yayınlanan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Mustafa Dilmaç’ı sosyal medyada yayınladığı videoda yer alan iddialara cevap vermek için açıklamada bulundu.

İfade edilen iddiaların tamamını yalanlayan Uzunay, “Hastanemizde çalışmakta iken idari soruşturma sonucu Akşehir’e tayin edilen çocuk doktoru Mustafa Dilmaç  tarafından hastanemiz ve şahsım hakkında yaptığı asılsız suçlamalar bizi derinden üzdü.

Söz konusu iddiaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Çamur at izi kalsın maksadıyla yapılan bu kara propaganda bizlerden daha çok hastanemize zarar vermiştir. Bu iddiaların başlangıcı iki ay öncesine dayanmakta ve döner sermayeden kaynaklanmaktadır.

Söz konusu iddiaların sahibi olan doktor hakkında kurum içerisinde huzursuzluklara ve sorunlara neden olmaktan Sağlık İl Müdürlüğü’nce yürütülen idari soruşturmanın tamamlanması neticesinde görev yerinin değiştirilmesi karar verilmiş ve Akşehir’e atanmıştır.

Bu durum bizim inisiyatifimizde olan bir şey değildi. Konya’nın en gelişmiş ilçelerinden Akşehir’i bilen herkes de bu atamanın iddia edildiği gibi bir sürgün olmadığını değerlendirilecektir.” dedi.

Maddi ve manevi hakkımızı arayacağız.

Uzunay, “Ayrıca iddia sahibi doktor ile ilgili devam etmekte olan bir de adli soruşturma bulunmaktadır. Bizim derdimiz ilçemizin en iyi sağlık hizmetini almasıdır. Sosyal medyada dolaşan videoyu izleyerek konunun perde arkasını bilmeden tek taraflı yorumlarda bulunmak hiç kimseyi doğruya ulaştırmaz. Hakkımda yürütülen karalama kampanyasına karşı maddi ve manevi olarak tüm haklarımı arayacağımı buradan kamuoyuna duyurmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Polikliniğimiz doktorsuz kalmayacak.

Sağlık hizmetlerinin aksamayacağına dikkat çeken Uzunay, şöyle devam etti:

“Buradan hastanemizin doktorsuz kalmayacağını da duyurmak istiyorum. Atamanın ardından hemen çocuk doktoru görevlendirmesi ile ilçemizde hizmetin aksamasına izin verilmemiştir. Haftanın belirli günleri çocuk doktorumuz gelerek poliklinik hizmeti vermeye devam edecektir. İhtiyaca göre bu günlerin artması için talepte bulunabiliriz. Ay sonunda yapılacak olan hekim atamaları için de resmi müracaatımızı gerçekleştirdik. Bakanlığımız tarafından kabul görürse bu ayın sonunda yapılacak doktor atamalarında yeni doktorumuz ilçemize atanır.”

- Olay

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Mustafa Dilmaç, sosyal medyada yayınladığı bir videoda Başhekim Dr. Ahmet Uzunay’ın odasını basıp, kendisini tehdit ettiğini ve sendikal gücünü de kullanarak sürgün ettirdiğini iddia etmişti.