Başhüyük dönemecinde feci kaza! Pancar yüklü TIR devrildi 1 kişi öldü

Başhüyük dönemecinde feci kaza! Pancar yüklü TIR devrildi 1 kişi öldü
Konya’nın Sarayönü ilçesi Başhüyük yolu kavşağında meydana gelen kazada 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı

Başhüyük Atkafası-Bayramlı mevkiinden pancar yükleyip Ilgın Şeker Fabrikası istikametine gitmekte olan 42 DNA 089 plakalı TIR Sarayönü eski hapishane karşısında ki dönemeçte virajı alamayarak devrildi.

Kaza esnasında TIR şoförü İbrahim Karahan hayatını kaybetti, yanındaki yolcu Ahmet Karagöz ise ağır yaralandı

Kaza sonrası vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yapılan müdahalenin ardından TIR şoförü İbrahim Karahan'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Araç içerisine sıkışan yolcu Ahmet Karagöz ise itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından araç içerisinden çıkarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.

Hayatını kaybeden TIR şoförü İbrahim Karahan ise Sarayönü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

bashuyuk-yolunda-kaza-1.jpg

Oda başkanları önceden uyarmıştı

Sarayönü Şoförler odası başkanı İsmail Karataş ve kendisi de TIR şoförü olan Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Emrullah Yalçın Sarayönü Manşet Gazetemiz aracılığıyla uyarmış ve Yukarı Mahalle’yi Başhüyük Mahallesi ve Polatlı’ya bağlayan yol için kaza riski dolayısıyla tedbir alınmasını istemişti.

Oldukça keskin bir viraja sahip olan yolda herhangi bir uyarı levhasının bulunmaması, yön tabelalarının da gece yolculuğu yapan şoförler için sönük kalması nedeniyle kaza riskine dikkat çeken oda başkanları;

Başhüyük yolunun sürücüler için büyük tehlike arz ettiğini, Dörtyol kavşağı olmasına rağmen tabelaların oldukça sönük kaldığını belirterek, yetkililerin bu yolu mutlaka gözden geçirmesi gerektiğini belirtmişti.

2023/10/08/esnaf-kefalet-emrullah-2.jpg

Bu gece meydana gelen kazaya evinin karşısında olması nedeniyle tanıklık ettiğini belirten Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Emrullah Yalçın kendisinin de aynı zamanda bir tır şoförü olduğunu belirterek; “Mahallemizi Başhüyük ve Polatlı istikametine bağlayan yolda her sene muhakkak küçük çaplı da olsa kazalar yaşanıyor.

Sarayönülüler ve Başhüyüklüler bu virajı bildikleri için belki sorun yaşamıyorlar ama özellikle gece vakti yolculuk yapan kamyon şoförleri ve binek araç sahipleri virajı son anda fark edebiliyorlar. Geçtiğimiz aylarda bir tır şoförü gözümün önünde son saniyede dönüş yaptı, bir başka kamyon şoförü virajı alamayacağını fark edince ancak 100.Yıl okulunun orada durabildi. Geçtiğimiz kış aylarında birçok araç orada kayıp yoldan çıktı.

Bu yolun mutlaka yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Özellikle de gece yolculukları için ışıklı tabelalar şart. Tehlike saçan bu yolun gözden geçirilmesi kaza riskini en aza indirecektir” şeklinde konuştu

Etiketler :