Başhüyük hayvan pisliklerinden şikayetçi

Başhüyük hayvan pisliklerinden şikayetçi
Sarayönü ne bağlı Başhüyük mahallesi sakinleri, bölgede faaliyet gösteren bir büyükbaş hayvan işletmesinin, hayvan dışkılarını yerleşim yeri yakınında bulunan tarlaya dökmesinden şikayetçi. İşletme atıklarının sinek...

Sarayönü ne bağlı Başhüyük mahallesi sakinleri, bölgede faaliyet gösteren bir büyükbaş hayvan işletmesinin, hayvan dışkılarını yerleşim yeri yakınında bulunan tarlaya dökmesinden şikayetçi. İşletme atıklarının sinek ve kokuya neden olmasından dolayı büyük rahatsızlık yaşadıklarını anlatan mahalleliler, bu soruna çözüm üretilmesini istiyor.

Başhüyük mahallesi halkı sinek ve koku probleminin dayanılmaz bir hal aldığını anlatarak, “Son haftalarda yoğun bir sinek ve koku sıkıntısı var. Burası tarım ve hayvancılıkla geçinen bir bölge ama şikayet ettiğimiz konuların çözümü var. Bölgemizde faaliyet gösteren bir işletme, evlerimizin yakınında bulunan tarlasına tonlarca hayvan pisliği yığıyor. İşletme sahipleriyle görüşüyoruz ama bizi kale almadan bunu yapmaya devam ediyorlar. Hiç duyarlı değiller. Geceleri düzenli olarak söz konusu tarlaya büyükbaş hayvan pisliği dökülüyor. İnsanların huzurlu ve doğal yaşamak istediği bir yerde, bizim yaşam kalitemiz birilerinin cebi dolsun diye gasp edilemez. Bu işletme herhangi bir ilaçlama işlemi de yapmıyor.

Sağlığımız olumsuz etkileniyor

Sineklerle mücadele için yapılan yoğun ilaçlamanın sağlık yönünde olumsuz bir etkisi olduğunu belirten mahalle halkı, “Bizde bireysel olarak ilaçlamalar yapmak zorunda kalıyoruz. Buda çevremizdeki toksit kalıntıları arttırıyor. Bu astım ve koah hastalıklarını tetikliyor. İlaçlama yapılan günlerde büyük rahatsızlıklar oluyor. İlerleyen dönemde  ciddi bir sağlık tehdidi haline gelebilir. Sineklerinde sağlık yönünden etkisi ona göre. Koku ve sinek problemi mahallemizi sosyo ekonomik olarak da etkiledi. Küçük bir mesele gibi görünse de büyük bir sıkıntı.” şeklinde konuştu.