Başhüyük kesintilerden şikayetçi

Başhüyük kesintilerden şikayetçi
Başhüyük Mahallesi sakinleri yaklaşık 1 aydır gerçekleşen elektrik kesintileri ve buna bağlı olarak da gerçekleşen su kesintilerinden şikayetçi.Yaz tatili ile birlikte çocuklarıyla birlikte güzel bir tatil geçirmek amacıyla...

Başhüyük Mahallesi sakinleri yaklaşık 1 aydır gerçekleşen elektrik kesintileri ve buna bağlı olarak da gerçekleşen su kesintilerinden şikayetçi.

Yaz tatili ile birlikte çocuklarıyla birlikte güzel bir tatil geçirmek amacıyla Başhüyük dışından beldeye gelen mahalle sakinleri su sıkıntısı çekiyor.

Hemen hemen her gün gerçekleşen elektrik kesintilerine gerekçe olarak bakım çalışmalarının gösterildiğini dile getiren vatandaşlar, “Bu nasıl bir bitmeyen bakımdır. Her gün her gün kesintimi olur. Üstelik bu bakım çalışmaları her sene aynı şekilde yaz aylarında oluyor. Bazı zamanlar kesintiler çok uzun oluyor. Kullanacak su bulamıyoruz. Buzdolaplarında yiyeceklerimiz bozuluyor. Elektrik arızayı aradığımızda sorumlu birisini bulamıyoruz ” şeklnde tepkilerini dile getirdiler.

Konu hakkında açıklama yapan Başhüyük Mahalle Muhtarı Suat Malkondu da soruna bir an önce çözüm getirilmesini isteyerek; "Yapılan düzenli veya düzensiz kesintilerden tüm mahalle sakinleri mağdur durumda. Geçtiğimiz günlerde 17 saat ve 8 saat gibi uzun kesintilerde yaşandı. MEDAŞ yetkililerini arıyoruz karşımızda muhatap bulamıyoruz. Artık bu kesintilerin normal bir bakım kesintisi olmadığına düşünüyoruz.

Gerek yurt dışında yaşayan gerekse çocuklarının eğitimi nedeniyle beldeden uzak kalan hemşehrilerimiz yaz aylarında tatillerini beldemizde geçirmek için geliyorlar. Ama elektrik ve su olmadığı zaman tatil onlara zehir oluyor. Artık yetkililerden soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Kaymakamımızdan da konu hakkında yardımlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu

Â