Başhüyük'e "Tarım Köy" projesi

Başhüyük'e "Tarım Köy" projesi
Sarayönü Belediyesi, Başhüyük mahallesinde yeterli talep olması durumunda kırsal alanda yaşayan vatandaşların planlı, sosyal donatısı olan konutlarda yaşayabilmesi için uygulanan 'Tarım Köy Projesi’ni hayata geçirecek. Projenin...

Sarayönü Belediyesi, Başhüyük mahallesinde yeterli talep olması durumunda kırsal alanda yaşayan vatandaşların planlı, sosyal donatısı olan konutlarda yaşayabilmesi için uygulanan 'Tarım Köy Projesi’ni hayata geçirecek. Projenin uygulanması hedeflenen Başhüyük mahallesinde vatandaşların ön talepleri kabul ediliyor. Şu ana kadar 150 adet ön başvuru gerçekleştirildi.

Sarayönü'ne bağlı Başhüyük mahallesinde vatandaşların talebi üzerine TOKİ Tarım köy projesi için ön talep müracaatları alınmaya başladı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Türkiye’nin örnek projelerinden birisini daha Başhüyük mahallesinin hizmetine kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Müracaatların 25 Şubat tarihinde alınmaya başladığını belirten Belediye Başkanı Nafiz Solak,

"15 Mart'a kadar ön talepler kabul edilecek. Ön talep başvurusunda bulunmak isteyenler Başhüyük mahallesi hizmet binasında ve muhtarlıkta başvuruda bulunabilir." diye konuştu.

Yeterli müracaat olması durumunda resmi işlemlerin başlatılacağını kaydeden Başkan Solak, "Yeterli ön talep oluşması durumunda belediyemiz imar plan, alt yapı çalışmaları ve kurum görüş yazılarını hazırlayıp TOKİ başkanlığına başvuruda bulunacak. Şu ana kadar 150'ye takın talep var. Konutlar tek katlı veya iki katlı olarak 2+1 ve 3+1 seçenekleriyle yapılacak. Aranan şartlar toplu konut şartlarıyla aynı olacak." dedi.

Tarımköy prokesi hakkında bilgi veren Başkan Nafiz Solak, şunları söyledi: "Tarımköy projeleri sadece bina yapımını kapsamıyor. Tarımköy projeleriyle altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesi olan modern köyler inşa ediliyor. Köyün su kaynakları, çayır, mera ve orman alanları da göz önüne alınarak mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor. Tarımköyler, sel ve deprem gibi afetlere karşı zemini sağlam ve korunaklı yerlere yapılıyor. 2+1 evlerin 150 bin lira ila 170 lira arasında, 3+1 evlerin 180 bin lira 210 lira aralığında maliyetlenmesi bekleniyor."