Başhüyük'te 320 ağaç toprakla buluştu

Başhüyük'te 320 ağaç toprakla buluştu
Sarayönü'ne bağlı Başhüyük mahallesinde 3 Mart Pazar günü Göçmenler mevkiinde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Törende 320 adet baden fidanı toprakla buluşturuldu. Pazar günü gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarıyla...

Sarayönü'ne bağlı Başhüyük mahallesinde 3 Mart Pazar günü Göçmenler mevkiinde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Törende 320 adet baden fidanı toprakla buluşturuldu. Pazar günü gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte Başhüyük mahallesinde son yıllarda dikilen ağaç sayısı 10 bini aştı.

Pazar günü Uluçeşme civarında buluşan çok sayıda Başhüyüklü, ağaç dikimi gerçekleştirdi. Programa Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve İyi Parti Sarayönü Belediye Başkan Adayı Mehmet Karlı, Muhtar Suat Malkondu, Belediye Meclisi Üyesi Adayları Alirıza Malkondu, İbrahim Batır ve Erdal Demirpolat da katıldı

Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği Başkanı Ergun Mirza, program ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ağaç dikmek sadece sevginin devamlılığı değil, aynı zamanda doğanın, çevrenin devamlılığını sağlama, çevreyle barışık olmak, doğadaki dengeleri koruyup geliştirme çabası, çevreye gösterilen özen ve sevgidir." dedi.

Başhüyük sevdalıları olarak mahallenin daha güzel ve daha yeşil bir yer olması için hep birlikte çalıştıklarını anlatan Mirza, "Son yıllarda yurdun farklı yerlerinde yaşayan hemşerilerimizin ve Başhüyüklü vatandaşlarımızın katkıları ile 10 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. Son olarak Pazar günü Nihat Abayhan, Salih Yöğrük ve Küçükkarça Ailesinin katkıları ile almış olduğumuz badem fidanlarını toprakla buluşturduk.

Ağaç dikim programımıza hemşehrilerimizin yanı sıra Sarayönü’nden siyasi parti başkan ve temsilcileri de katıldı. Özellikle siyasi çekişmelerin halk üzerinde rahatsızlık boyutuna vardığı bu günlerde ilçemizdeki siyasi parti temsilcileri birlik ve beraberlik duygularını çok özlediğimizi anımsattılar. Sağolsunlar iyi duygularla diktikleri ağacın gölgesinde onları hatırlayacağız." şeklinde konuştu.

Mirza konuşmasına şöyle devam etti: "Kendilerine ve daha önce katkıda bulunan emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler; yeni fidan bağlantılarımızı da yapmış bulunmaktayız. Son günlerde katkıda bulunan ve bulunacağını bildiren, bulunacak olan tüm güzel yüreklere de ayrıca teşekkürler."