Başhüyük’te ağaç dikimi gerçekleştirildi

Başhüyük’te ağaç dikimi gerçekleştirildi
Başhüyük İlkokulu ve Ortaokulu mezunları tarafından organize edilen program ile Pazar günü Başhüyük Mahallesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi.Başhüyük Mahallesi Hüyük altı Pınar mevkiinde gerçekleştirilen programda çam,...

Başhüyük İlkokulu ve Ortaokulu mezunları tarafından organize edilen program ile Pazar günü Başhüyük Mahallesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Başhüyük Mahallesi Hüyük altı Pınar mevkiinde gerçekleştirilen programda çam, ardıç, meşe, sedir, köknar çeşitlerinden 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Başhüyükte kurulan ağaçlandırılma komisyonu tarafından son beş yılda 10 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleşmişti. Komisyonun organizasyonu ile 2017 yılında 2 bin 500 ağaç dikimi gerçekleştirilen Başhüyük'e bu yılın başlangıcında 500 adet daha ağaç dikilerek ağaçlandırma çalışmalarına devam edildi.

Pazar günü gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarına Başhüyük Mahalle sakinlerinin yanı sıra Konya'dan gelen Başhüyüklü vatandaşlar da katıldı.

Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren komisyon üyeleri Ergun Mirza ve Ali Rıza Malkondu, yaptıkları açıklamada, “Ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindeyiz. Toprağın olmazsa olmazı, en güzel kıyafeti de şüphesiz ki yeşildir. Ağaç ve orman sevgisini topluma mal etmemiz gerekiyor ki yarınlarımıza umutla bakabilelim. Yarınlarımıza umutla bakabilmek için ise yeşil bilincini canlandırmalıyız.

Bizler Başhüyük beldemizde son yıllarda hemşerilerimizin büyük destekleri ile ağaç dikme çalışmaları yapıyoruz. Başhüyük'ün hemen hemen her bölgesini ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Bu ağaçların dikimi kadar bakımı ve yaşatılması da bir o kadar önemli.

Başhüyükte geçtiğimiz yıllarda başlattığımız ağaçlandırma çalışmaları bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalarda yanımızda olan, gerek maddi destek vererek gerekse bizzat gelip ağaç dikerek bu kutsal görevi yerine getiren tüm hemşehrilerimize ve dostlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

Ayrıca ağaçların bakımı, korunması, sulanması gibi konularda bizlere destek veren, Sarayönü Belediye Başkanımız Nafiz Solak ve ekibine de teşekkür ederiz.” dediler.