Başhüyük’te budama tepkisi

Başhüyük’te budama tepkisi
Sarayönü Belediyesi’nin Başhüyük mahallesinde gerçekleştirdiği ağaç budama uygulaması mahalle sakinlerinin büyük tepkisini çekti. Yapılan uygulamanın budama ile alakası olmadığını öne süren mahalle halkı, ağaçlara...

Sarayönü Belediyesi’nin Başhüyük mahallesinde gerçekleştirdiği ağaç budama uygulaması mahalle sakinlerinin büyük tepkisini çekti. Yapılan uygulamanın budama ile alakası olmadığını öne süren mahalle halkı, ağaçlara zarar verildiğini söyledi.

Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği Başkanı Ergun Mirza, budamalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Sarayönü Belediyesi ağaç budamayı bilmeyen kişilere mahallemizin ağaçlarını budatarak ağaçlarımıza büyük bir zarar verdi. Budama, ağacın şekilli büyümesini sağlayacak şekilde, güçlü dallarının beslenmesini azaltacak çelimsiz dallar kesilerek yapılır. Doğru olan da budur. Daha önce Batı mahallesi olarak nitelendirdiğimiz bölgedeki caddelerde ağaçlar perişan bir hale getirilmiş. Caddelerimizdeki güzelim yıllanmış ağaçların koca koca dalları kesilmiş, geriye bir tek gövdesi bırakılmış. Yol kenarında duran bütün ağaçlar, birer odun haline getirilmiş.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Talha Bağcı ise “Belki biraz ağır olacak ama bu yapılana katliam diyeceğim. Böyle bir ağaç budama şekli olamaz. Yüzlerce ağaç diktim ve budadım böylesine budama görmedim. Mahallemizin bütün ağaçları böyle. Evimin önündeki ağaçları diken de benim, altına damla sulama çekip sulayan da, budayan da, tüm bakımını üstlenen benim. Bu ağaçların acımasızca bu şekilde budanması kabul edilmez.” şeklinde konuştu.