Başhüyük'te Karaçay-Malkar kültür etkinliği

Başhüyük'te Karaçay-Malkar kültür etkinliği
Başhüyük, Karaçay Malkar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Nart’lanı Toy Künü’ etkinliği için Kafkasya'dan gelen halk dansları ekiplerini ve şarkıcıları ağırladı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı...

Başhüyük, Karaçay Malkar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Geleneksel Nart’lanı Toy Künü’ etkinliği için Kafkasya'dan gelen halk dansları ekiplerini ve şarkıcıları ağırladı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikler kapsamında halk dansları gösterileri gerçekleştirildi. Ayrıca Erkut Selçuk'un yazdığı Başhüyük'ten Karaçay-Malkar Masalları kitabının tanıtımı ve satışı yapıldı.

Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği'nin gerçekleştirdiği organizasyonla Kafkasya'dan ve Eskişehir'den gelen misafirlerin de katılımı ile program düzenlendi. Organizasyon kapsamında Başhüyük Horayda Kafe'nin açılışı da gerçekleştirildi.

Ağırlanan konuklar arasında Kafkasya'dan gelen şarkıcılar Şungarların Horlan, Özdenlerin Zurab, Şidakların Kasım, Habcaların Asmira, Başhüyük'ten Asena Tolu, Nurselin Altınçaç, ekipler Karaçay-Çerkes Şohluk, Karlı Zirveler, Eskişehir Mingitav ekibi ve Eskişehir'li gençler yer aldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikler kapsamında halk dansları gösterileri gerçekleştirildi. Şarkılar söylendi. Bunun yanı sıra dernekler arasında diyalogların arttırılması amacıyla fikir alışverişleri gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Erkut Selçuk'un yazdığı Başhüyük'ten Karaçay-Malkar Masalları kitabının tanıtımı ve satışı yapıldı. Kitabın satışından elde edilen gelirin tamamı Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği'ne bağışlandı. Etkinliklerin tamamlanmasının ardından misafirler İzmir'de gerçekleştirilecek etkinlikler için Başhüyük'ten ayrıldı.