Başhüyük'ten masallar kitabı çıktı

Başhüyük'ten masallar kitabı çıktı
Başhüyük'ten Karaçay-Malkar Masalları kitabı, Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği bünyesinde yazar Erkut Selçuk'un kaleminden çıktı.İçerisinde on masalı barındıran kitabın sunuşunu Prof. Dr. Ufuk Tavkul yazdı....

Başhüyük'ten Karaçay-Malkar Masalları kitabı, Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği bünyesinde yazar Erkut Selçuk'un kaleminden çıktı.

İçerisinde on masalı barındıran kitabın sunuşunu Prof. Dr. Ufuk Tavkul yazdı. Kafkasya, Karaçay-Malkarlar, Kafkasya halklarının nasıl ortaya çıktığı ve Kafkasya coğrafyası hakkında kısa bilgilerin yer aldığı sunuşta Tavkul, yaşanan mücadelelere, sürgün sürecine ve acılara da değinerek Başhüyük'ün tarihi köklerinden bahsediyor. Prof. Dr. Ufuk Tavkul, bu sunuşla binlerce yıllık tarihin süzgecinden geçen Karaçay-Malkar masallarının nasıl ortaya çıktığına da ışık tutuyor. On masalın bulunduğu kitabın son bölümünde ise masallarla ilgili bilgi veren açıklamalı sözlük yer alıyor.

Başhüyük'ten Karaçay-Malkar Masalları kitabı ile ilgili olarak bilgi veren  Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay-Malkar Derneği Başkanı Ergun Mirza yaptığı açıklamada, "Kitabımız, Karaçay-Malkar halkının  binlerce yıllık tarihi geçmişinden süzülüp gelen zengin kültürlerinin bir bölümünü oluşturan masallardan tadımlık bir örnek sunmaktadır. Atalarımızdan miras aldığımız dili ve onun bir ürünü olan masalları gelecek kuşaklara aktarabilmek kaygısıyla yıllar süren ve gerçekten olağanüstü maceralar içeren bir çalışmanın sonucunda sayın Erkut Selçuk bizzat yaşayarak derlediği bu masallardan bir bölümü seçerek on masaldan oluşan bu kitabı okuyucuların ilgisine sundu. Bunun yanı sıra bize çok önemli bir yazılı kaynak da kazandırmış oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz." dedi.