Başkan Altay Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Başkan Altay Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gecesini gündüzüne katarak koşturan, devletinin ve milletinin yanında saf tutan, hak ve hakikatten ayrılmayan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü...
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gecesini gündüzüne katarak koşturan, devletinin ve milletinin yanında saf tutan, hak ve hakikatten ayrılmayan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sadece Türkiye’ye özgü olmasından dolayı farklı ve özel bir öneme sahiptir.

Objektif, çok sesli, etkin, seviyeli bir medyanın kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla ifa ettiği görev göz ardı edilemez. Dünyadaki gelişmeleri iyi okuyan, halkı doğru ve eksiksiz bilgilendiren, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sağlayan medya, demokratik toplumun olmazsa olmazıdır.

Gazetecilik; mesai kavramı olmayan, kamu menfaatlerinin daima önde tutulduğu, fedakârlık ve özveri isteyen bir meslektir. Özel yetenek, meslek aşkı ve üstün kabiliyet gerektiren bir iş kolu olarak değişen dünya koşullarına hızlı uyum sağlamayı gerektirmektedir.

Konya’mız ülkemizin medyası en güçlü şehirlerinden biridir. 1,5 asırlık bir gazetecilik geçmişine sahip olan şehrimiz, son yıllarda artan çeşitlilikle Türkiye’de adından söz ettirmektedir. Pandeminin zor koşullarında, durup dinlenmeden, vazifesini aksatmadan çalışan şehrimiz medya çalışanlarını yaptıkları başarılı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Gecesini gündüzüne katarak koşturan, devletinin ve milletinin yanında saf tutan, hak ve hakikatten ayrılmayan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; sağlık, afiyet ve mutluluk diliyorum.”