Başkan Solak; "15 Temmuz millet destanıdır"

Başkan Solak; "15 Temmuz millet destanıdır"
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 15 Temmuz'un yıl dönümünde açıklamalarda bulunarak, "Milletimiz 15 Temmuz gecesi canı pahasına darbeye karşı koymuş ve Türkiye'de bir daha darbe yapılamayacağını bütün dünyaya ilan...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 15 Temmuz'un yıl dönümünde açıklamalarda bulunarak, "Milletimiz 15 Temmuz gecesi canı pahasına darbeye karşı koymuş ve Türkiye'de bir daha darbe yapılamayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir" dedi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Solak mesajında, hain darbe girişimine birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyan asil Türk milletinin tüm dünyaya gösterdiği kahramanlık destanının üzerinden 3 yıl geçtiğini söyleyerek "Milletin evlatlarına bu hainliği reva görenleri bu aziz millet asla affetmeyecektir. Özellikle yeni neslin ve gençlerimizin bu destanı iyi anlaması için 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız" dedi.

"Vatan hainlerine hiçbir zaman geçit yok"

15 Temmuz'un Çanakkale ruhunun adeta yeniden canlandığı bir başka millet destanı olduğunu ifade eden Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "1071'de Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasıyla başlayan bu mücadele Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan kahraman ecdadımızla devam etmiştir.

Tarih boyunca vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan şehadete yürüyen aziz milletimiz 15 Temmuz'da da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla vatanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla birlikte meydanlara inmiş ve o karanlık gecede ülkeyi ele geçirmek isteyen silahlı canilere, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren aziz milletimiz, bugünü hafızalara "milli direniş destanı" olarak kazımayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

Şehitlerimizin emaneti olan bu topraklara sahip çıkmak, bu kahramanlık destanını genç nesillere anlatmak ve daha güçlü bir Türkiye hedefi için sorumluluk bilinci ile çalışmamız gerektiğini söyleyen Başkan Solak, "Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.