Başkanlar Konya’da istişarede

Başkanlar Konya’da istişarede
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Gamze Karacan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret ederek 2021 yatırım programları ve proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Sarayönü...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Av. Gamze Karacan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret ederek 2021 yatırım programları ve proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Ziyarette ilçemize yeni yapılacak olan projelerle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay her zaman olduğu gibi yine ilçemizde yapılacak olan yeni projelere destek olmayı sürdüreceğini belirtti. Desteklerinden dolayı Sayın başkanımıza ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşmemiz verimli geçti

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Solak, “Görüşme başlıklarımızın ana başlığını Hacpınar’ın karşısına yapılacak olan tesis oluşturdu. Üretiyorum kazanıyorum ismini verdiğimiz bu projede asıl amaç, doğrudan satış alanı ve yapımı, ayrıca artan maliyetlerin asgari düzeye indirilmesi, hem de bu sayede vatandaşlarımızın da el yapımı, organik ürünlere ulaşabilmesini sağlamak. Bu tesiste ürettikleri ürünlerini halkımıza sunmak isteyen vatandaşlarımızın ise mutlaka esnaf odasına kayıt yaptırması ve çiftçilik belgelerini temin etmesi gerekiyor. Aksi takdirde satış yapmalarına izin verilmeyecektir. Ayrıca bir de dinlenme tesisi yapımı hususunda istişare gerçekleştirdik. Bu tesiste 15-20 araçlık şarj istasyonu olacak. Gelişmelerden halkımızı haberdar edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yol çalışmaları devam edecek

Toplantının diğer başlıklarından da bahseden Solak, şöyle devam etti:

“2021 yılında Büyükşehir Belediyemizce ilçemize yapılacak olan bilgi-beceri atölyesinin ısıtma, yangın söndürme ve havalandırma sistemleri tamamlandı. 9 Şubat’ta ihalesi açılacak. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olur inşallah.

Ayrıca Özkent yolunun genişlemesi, Özkent-Tigem yolu ve Tigem-Gözlü yolu arasında ki asfalt yapımı ve onarımı hususunda taleplerimiz oldu. Konar-Başhüyük arasında ki yolun ise kaplanmasını talep ettik. Bir de Ladik ve Sarayönü’ne yapılması planlanan oyun bahçeleri ile ilgili istişaremiz oldu. Önümüzdeki dönemlerde bu projeyle ilgili bilgilendirmeyi de yapacağız.”

Vali Özkan’a ziyaret

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Av. Gamze Karacan, ayrıca Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı da ziyaret ederek, ilçede gerçekleştirilecek projeleri değerlendirdi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, görüşmede Sarayönü'ndeki mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması ve hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla planlanan çalışmalar ve projelerle ilgili ortak çalışmaları gerçekleştirmenin önemini vurguladı.